senuzulme 62

Üstün
Yer
İstanbul
2015 ve öncesi, her yıl birkaç güzel oyun çıkar ve büyük açılış yapardı. Son yıllarda hiç güzel oyun çıkmıyor. Sürekli kötü, bitmemiş ya da remastered oyunlar görüyoruz. Özellikle Call of Duty ve Assasin's Creed gibi koca iki serinin batışıyla karşı karşıyayız.

Niye böyle oldu?

Burada asil problem oyunlarin birbirine benzemesi.

Bunun en buyuk etkeni de Unreal Engine 5.
Bu salaksi teknolojiyi savunan insanlar oyun hobisini gercekten icra edebilen insanlar degil.

Her motorun bir hissiyati var, oznelligi var. Ve her oyun firmasi maliyetten kismak icin UE5'e gectiginde bir mana kalmiyor.

FOX Engine, super bir motor ama Konami birakti. MGS3'u UE5 ile remastered ettiler ve sonuc rezil. Kutuk gibi oyun. Slop bir oyun.
Bethesda, Oblivion'u Remake etti' UE5 kullandi kendi motoru yerine. Oyunun karakteri, hissi, Bethesda imzasi yok oldu.
Optimizasyon hakkinda konusmak istemiyorum bile.

He, sektor de buyudu. Yatirimcilar artti. Cogu firma buyuk yatirimcilara sirin gozukmeye calisiyor.

Su videoyu izlemenizi tavsiye ederim, GTA'nin evrimi hakkinda bu video.

Cogu oyun boyle. COD da boyle. TLOU da boyle.

Triple A ve yuksek butceli yatirim ceken firmalarin oyunlari resmen coktu. Ozgunluk degil, kapsayicilik ve hitabet satiyor artik. Slop oyunlar gormeye devame edecegiz.

Napmak lazim, 2A oyun veya Indie yapimlara yonelmek lazim.
Metro 2039'dan beklentilerim cok cok yuksek mesela. Beni GTA 6'dan bile fazla heyecanlandiriyor.

Özellikle Call of Duty ve Assasin's Creed gibi koca iki serinin batışıyla karşı karşıyayız.
Hocam bu durum da yeni degil aslinda.
Ubisoft, AC Rogue ile pis niyetini belli etmisti zamaninda. Unity ve Odyssey guzeldi ondan sonra. Shadows belki fena degildi. Ama bunlar disinda hicbir ozgun olmadi. Seri uretime gecti.
COD da WAW2'den sonra bitti zaten. MW19 disinda. O cok kaliteliydi ama onun da hikaye fasa fiso. Gameplay ve kaliteye saglam yatirim yapildigi icin diyorum.

Eskiden grafik yoktu, mekanik yoktu, e oyuncuyu nasıl çekeceksin? Oturup adam gibi hikaye yazıyorlardı. Şimdi incikle boncukla uğraşmaktan güzel hikaye yazan adamların sayısı azaldı. Eski oyun remakeleri bu yüzden daha iyi oluyor. Zaten güzel olan hikayeyi modern grafik ve mekanikle kaplıyorlar. Benim düşüncem.

Adamlar o kadar çok birbirine benzeyen oyunlar yapıyor ki Witcher serisi bile eskiye Remastered yapar oldu. Ubisoft AC4 ile bu trende giriş yapar oldu bile. Yakında altair ve Ezio'yu tekrar görürsek şaşırmam.