@Wartz @keireL tüm iş yerleri küçülmeye gidiyor her asgari ücret artışında. Asgari ücret %5 artsa 3 harfli marketlerin tamamı %55 zam yapıp tepene biniyor. Bilmem anlatabildim mi? Basit matematik.
Piyasaya fazla TL sokarak bir şey elde edemezsiniz.
Ama düşürsek bile ekonomi düşmez. Daha başka sebepleri var. Düşse ne olur yükselse ne olur. Ama düşürmek tek çözüm olmaz. Yavaş yavaş ekonomi düzeltilirse olabilir.

Ama düşürsek bile ekonomi düşmez. Daha başka sebepleri var. Düşse ne olur yükselse ne olur. Ama düşürmek tek çözüm olmaz. Yavaş yavaş ekonomi düzeltilirse olabilir.
Düzelmenin adımı olur.

Haklısınız hocam da, asgari ücret düşürülürse marketler yine zam yapmaya devam etmez mi?

Asgari ücret artsa da azalsa da hiçbir şey değişmeyecek bence. Bu yüzden asıl tartışmamız gereken konunun bu olmadığını düşünüyorum.
Asgari ücreti düşürürsen eline geçen para azaldığı için yüksek fiyattakileri alamayacak kimse.
Mecburen düşecekti.

Güzel. Artırmaya devam edelim. Böylece her şeyin fiyatı yine artmaya devam edecek. Ekonomiyi yönetmekte amatörlük, sorunun asgari ücrette olmadığından anlamamak ile devam ediyor. Asgari ücret ne zaman artsa, markette her şey daha da pahallılaşıyor. Alım gücü yükselmiyor, düşüyor. Ben artık bu enflasyona da ayak uyduramıyorum. Milletimiz enflasyon ne demek bunu da bilmiyor gibime geliyor da, neyse.

Sorun o da değil askari ücret artmasa da her şeye zam sene sonuna kadar hep geliyor. Nasıl oluyorsa ülkede döviz yükselmediği zaman petrol yükseliyor, petrol fiyatları yükselmediği zaman döviz yükseliyor. Ben bunu anlam veremiyorum ihracatta diğer ülkere kıyasla bayağı önde bir ülkeyiz fakat nasıl oluyor da ülkedeki ekonomik durum bu halde oluyor aklım almıyor. Bu enflasyona uyum sağlayanın olduğunu düşünen kimse de yoktur. Bu sorun nasıl biter veya nereye kadar devam eder bilmiyorum ama ülkede gereksiz senelerimiz boşa gidiyor gibi geliyor bana, bir de daha kendimi doğrultamamışken askerlik te önüme engel oldu benim yaş otuzu geçtikten sonra elimde meslek te olmadığı için ne sahibi olabilirim bilmiyorum. Üniversite bitirdim Endüstriyel Tasarım ama alan yok deneyecek askari ücretin üçte birini verecekler vardır belki ama ben veya ailesine para yetiştirmeye çalışacak insanların o paraya çalışacağını da düşünmüyorum. Bu kurumsal şirketlertde liyakatsizlik ve torpil dolmuş her yere konuşmayı bilmeyen insanlar eğitimli insanların pozisyonuna yerleştirilip hakkı yeniliyor. Sizce de sağlıklı bir durum mu bu söylediklerim?