İnsanlara hizmet etmek zor. Fabrikaları ve depoları bu tarz yerlere tercih ederim.
Aynen. :cool:
@mustaine @adios @HakOzOnline @Chef @serdar Bir şey sormam lazım. Bu asgari ücret var ya, mesela diyelim her ayın 10'unda veriliyor. Ben 1 Temmuzda başlayacağım diyelim. 1 Temmuz ile 10 Temmuz arasındaki paramı verir mi? Adam çok takmadı beni konuşurken. Tamam evet vs. geçiştirdi.

Ayrıca mesela ben 2. maaşımı aldıktan sonra çıkacağım. Ağustos ayı oluyor. Maaşda geçikme olur mu? Çünkü okul okula gideceğim. 2. maaşımı 20-30 gün sonra falan mı verirler? Böyle durum olur mu?
Orasını bilmiyorum inan ki! Maaşını ne zaman alırsın ve ne kadar alırsın onu işverene sorman lazım?

Hayır verilmez. Ayın 10'unda yatan tutar geçen ay hakedişinizdir.
Yani Haziranda 30 gün çalışırsınız 30 günlük paranız 10 Temmuz'da yatar. Temmuz'da çalıştığınız hak ediş sonraki ayın 10'ununda yatar.
Sigortalı olmadığı için ve çalıştığınız yerin kalitesine bağlı olarak evet gecikme mümkün fakat 20-30 gün geçiyorsa bilin ki o maaş cukkaya atılmıştır.

Aynen, sigorta yok ve komilik yapıyorsun hem de asgari ücrete. Bildiğin soygun. Ben olsam yanaşmam bile.
Garsonluk olsun komilik olsun herhangi bir mutfak işi asgari ücrete yapılacak bir iş değil.

Hayır verilmez. Ayın 10'unda yatan tutar geçen ay hakedişinizdir.
Yani Haziranda 30 gün çalışırsınız 30 günlük paranız 10 Temmuz'da yatar. Temmuz'da çalıştığınız hak ediş sonraki ayın 10'ununda yatar.
Sigortalı olmadığı için ve çalıştığınız yerin kalitesine bağlı olarak evet gecikme mümkün fakat 20-30 gün geçiyorsa bilin ki o maaş cukkaya atılmıştır.
Hocam işverene okumuyorum dedim ama ben. Okuyorum ama. Okumuyorum desem işe almazdı. Gecikirse okul zamanına denk geliyor. Çok gecikme olur mu ki?

@mustaine @adios @HakOzOnline @Chef @serdar Bir şey sormam lazım. Bu asgari ücret var ya, mesela diyelim her ayın 10'unda veriliyor. Ben 1 Temmuzda başlayacağım diyelim. 1 Temmuz ile 10 Temmuz arasındaki paramı verir mi? Adam çok takmadı beni konuşurken. Tamam evet vs. geçiştirdi.
Temmuz ayında ödeme yapmazlar anca haziran ayında maaş ödemesi alırsın.

Sigorta da yapmıyorlarsa seni sadece 10 saat çalıştırmazlar, belki paranı bile vermezler, ya sigorta farkını al ya da hiç bulaşma.

Temmuz ayında ödeme yapmazlar anca haziran ayında maaş ödemesi alırsın.

Sigorta da yapmıyorlarsa seni sadece 10 saat çalıştırmazlar, belki paranı bile vermezler, ya sigorta farkını al ya da hiç bulaşma.
Hocam böyle durum olursa ne yapmam gerekiyor. Maaşımı 1 ay gecikmeli verirlerse zaten okul açılıyor. O çalıştığım günler çöp olur.