alitoprak55

Uzman
Kendi sitemi tasarladım. Veri tabanı Firebase, kodlama hakkında çok bilgim yok, site yapma anlamında da yok. Fakat işimi gayet güzel görüyor. Tek sorun, AI ile konuştuğuma göre site açık kaynak olduğu için indeksini kopyalayabilirler korkusu var. Backend, frontend vesaire kısa bir rehber yazabilir misiniz? Claude'u tam olarak nelerde kullanmalıyım, Claude kodunu nerede kullanmalıyım? Domainim var, hosting olarak nereyi kullanmalıyım? (GitHub Pages kullanıyorum)

Bu tarz videolar çok karşıma çıkıyor, neler yapmalıyım? Yani bana kısa bir zaman ayırıp mini rehber yazarsanız çok ama çok memnun olurum.

Tek sorun, AI ile konuştuğuma göre site açık kaynak olduğu için indeksini kopyalayabilirler korkusu var.
Açık kaynak kodu öyle bir şey değil, kaynak kodunu halka açık bir şekilde yayınlarsanız açık kaynak kodlu olur.

Kaynak kodunu kendiniz paylaşmadığınız sürece siteye giren insanlar sadece tarayıcılarına gelen CSS, HTML, JS gibi verileri kopyalabilirler. Backend'e erişemezler.

Peki neden tek bir satır bile yazmayı öğrenmeyip direkt her şeyi yapay zekâya yaptırmaya niyet ettiniz? Yarın öbür gün yapay zekâ sunucularını kapatınca da ne olacak? Aşırı aşırı bilgisiz olduğunuz da belli oluyor. Bu konuyu görenler geliştirteceğiniz uygulamaları kullanırlar mıydı sizce?

Açık kaynak kodu öyle bir şey değil, kaynak kodunu halka açık bir şekilde yayınlarsanız açık kaynak kodlu olur.

Kaynak kodunu kendiniz paylaşmadığınız sürece siteye giren insanlar sadece tarayıcılarına gelen CSS, HTML, JS gibi verileri kopyalabilirler. Backend'e erişemezler.

Benim yaptığım site sadece HTML'den oluşuyor. O yüzden biraz da rehber istiyorum ki bundan sonra yapacaklarımı bu kadar amatörce yapmayayım.

Peki neden tek bir satır bile yazmayı öğrenmeyip direkt her şeyi yapay zekâya yaptırmaya niyet ettiniz? Yarın öbür gün yapay zekâ sunucularını kapatınca da ne olacak? Aşırı aşırı bilgisiz olduğunuz da belli oluyor. Bu konuyu görenler geliştirteceğiniz uygulamaları kullanırlar mıydı sizce?

Hocam bence sanılanın aksine çok ön yargılı konustunuz. Çünkü yapacağım siteler insanlar için değil, tamamen kendi ihtiyaçlarımı giderebilmek için yaptığım siteler. İllüzyon ile uğraşıyorum. Ve kendi sitemi yapmam benim için çok kolaylık sağlıyor. Bir nevi kendi appimi yapmış oluyorum. Geliştireceğim uygulamayı sadece kendim kullanacağım yani.