Snow

Başarılı
Üniversiteden kalma ertelemem duruyor ve 2027'de bitiyor. Vücut kitle indeksim 45 üstü. Ne yapabilirim, tecili bozdurmak istiyorum.

Direkt muafiyet verirler mi yoksa 1 yıl erteleme mi olur? Vücut kitle indeksim çok yüksek olduğu için direkt muafiyet diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
VKI 45 ise ilk olarak devlet +1 yıl zayıflama süresi verir, süre sonunda kilo veremezsen muaf sayılırsın ama bunu sağlık kurumlarına başvurarak belgelemen lazım yoksa süren dolduğunda asker kaçağı sayılırsın.

VKI 45 ise ilk olarak devlet +1 yıl zayıflama süresi verir. Süre sonunda kilo veremezsen muaf sayılırsın ama bunu sağlık kurumlarına başvurarak belgelemen lazım, yoksa süren dolduğunda asker kaçağı sayılırsın.
Belgelemeden kastınız iç hastalıkları beni kuruma sevk ederse muayene için ne kadar sürede kuruma görünmem gerekiyor?

Bende kilodan dolayı muafım. Eğer 3 yıl üst üste kilodan dolayı ertelenirse muaf sayılıyosun.

Belgelemeden kastınız iç hastalıkları beni kuruma sevk ederse muayene için ne kadar sürede kuruma görünmem gerekiyor?

Sabah erken saatlerde giderseniz eğer gün içerisinde gidersiniz asker muayenesi dediğiniz zaman önce sizi alırlar ama doktora sorarsanız daha fazla bilgi verebilir.