AhmetBurak

Başarılı
Selam dostlar,

2028'e kadar tecillim var normalde ama askere gitme isteği geldi bir anda. Şu anda çalışıyorum; burada 1 yıl kadar çalışma planım var, ayrıca ailemin borçu var, o da 6. ayda bitecek inşallah. Ondan sonra da bir miktar para biriktirip askere gitmeyi planlıyorum. Kaçıncı ayda tecilimi bozsam ne zaman giderim? Bunun hakkında bilgi verir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Onun bilgisini kimse veremez. Ben Şubat ayında bozdum ve Haziran ayında teslim oldum. Kimisinde daha uzun kimisinde daha kısa sürer. Yaz mevsimi için planlarım yok diyorsan o zamanlara denk getirmen iyi olur keza ücra sınırlara gönderilirsen o mevsimde bile soğuk iklim seni bekleyecektir. Yaş olarak 23-24'e kalmadan gitmek mantıklı. Para olarak hesaplı ve iradeli birisi isen ayrıca sigara da kullanmıyorsan hemen hemen hiç masrafın olmaz.

O iş belli olmuyor. Kış ayında celp bozdum, 3 ay sonrasında acemi birliğindeydim, yine aynı tercihi yapmasına rağmen benden 1-2 ay önce askere giden arkadaşlarım oldu yani şans işi.

Sigaran yoksa askerde rahat edersin, bir pakete 20 kişi ortak oluyor. 😂

Yaz mevsimi için planlarım yok diyorsan o zamanlara denk getirmen iyi olur keza ücra sınırlara gönderilirsen o mevsimde bile soğuk iklim seni bekleyecektir.
Doğu'nun kış ayını sıcağına tercih ederim, soğuğun çaresi var ama sıcağın yok. 😂

Selam dostlar,

2028'e kadar tecillim var normalde ama askere gitme isteği geldi bir anda. Şu anda çalışıyorum; burada 1 yıl kadar çalışma planım var, ayrıca ailemin borçu var, o da 6. ayda bitecek inşallah. Ondan sonra da bir miktar para biriktirip askere gitmeyi planlıyorum. Kaçıncı ayda tecilimi bozsam ne zaman giderim? Bunun hakkında bilgi verir misiniz?
Eğer üniversite okumak ve o alanda çalışmak istiyorusan liseden sonra gitmeni tavsiye ederim aksi halde sana yük oluyor ve gelecek planlarını bozuyor. Örneğin ben üniversiteden mezun oldum kendi alanımla alakalı iş bulamadım (tecrübesizlik, yetersiz maaş, alakasız alanlarda yapmanı istediği işler vb.) sebeplerden dolayı. Üç sene oldu üniversite biteli başka alanlarda şansımı deniyorum fakat üniversitede öğrendiklerim ile ilgili pratik yapmadığımdan tüm bilgiler uçtu gitti. Askerlik te geçen ay sonu gelmişti başvurumu felan yaptım. Kısaca şöyle ileriye dönük planın yoksa askerlik planlarını altüst ediyor. Askerlik yapmanın şartlarının zorluğu bir yana benim gibi ailesinde çalışan olmadığı için ailesine bakmak zorunda olan çoğu genç için vakit kaybı ve yoluna engel. Ben 26-27 yaşıma gelicem elimde ne meslek olacak ne lisans.