cansaglicak

Uzman
Merhaba, ben 18 yaşıma girdiğimde lisedeydim ve SGK kurumuna gidip babamın üzerine yaptırabildim, bu ayın sonunda 20 yaşına gireceğim ve sigortamın devam edip edilmeyeceği hakkında sorum olacaktı. 20 yaşıma girdiğimde sigortam direkt iptal mi olacak? Her ay devlete para mı yatırmam gerekecek?

Peki bu şu anki sigortam ne zaman biter bunu öğrenemez miyim?
Erkek çocukları 20 yaşına gelene kadar, kız çocukları ömür boyu. Aylık 1500 lira gss borcu işleniyor ama ödemeyebilirsin. Üstüne herhangi bir şey yoksa işsizim dersin yeşil kart falan verirler belki.

Ailen asgari ücretin altında mı geçiniyor?

Erkek çocukları 20 yaşına gelene kadar, kız çocukları ömür boyu. Aylık 1500 lira gss borcu işleniyor ama ödemeyebilirsin. Üstüne herhangi bir şey yoksa işsizim dersin yeşil kart falan verirler belki.

Ailen asgari ücretin altında mı geçiniyor?
Ailemde çalışan sadece babam var ama asgari ücretin üstünde, chat gpt'ye sorduğumda gelir testinden 0 tl ile geçemezsin diyor.

Lisans öğrencisi olmadığın taktirde 20 yaşını tamamlamanla GSS borcu işler. İstersen açıköğretim fakültesine kaydol, hem bir bölüm okumuş olursun hem de bir süre daha sigortadan yararlanırsın.

Lisans öğrencisi olmadığın taktirde 20 yaşını tamamlamanla GSS borcu işler. İstersen açıköğretim fakültesine kaydol, hem bir bölüm okumuş olursun hem de bir süre daha sigortadan yararlanırsın.
Seneye zaten üniversiteye gideceğim sınava çalışıyorum o zamana kadar öderiz artık napalım.