Bedelli askerlik yapanlara karsi belli bir kitle tarafindan buyuk bir nefret var. Bazi insanlar artmasini, bazi insanlar azalmasini savunuyor. Sizce askerlik suresi ne kadar olmali? 6 ay iyi mi, azalmali mi veya artmali mi?
Bedelli askerlik yapmak ya da yapmak bana kalırsa bir önem taşımıyor giden çoğu tanıdığım da sadece patates soyup, tuvalet temizlemek dışında ekstra iş yapmadıklarını söylediler, 6 aydan 3 aya düşürülüp daha sıkı bir eğitimde verilebilir ya da yine 6 ay olup temel bir eğitimden de geçirilebilir.
Bu dediklerimi sadece birtakım gördüklerime ve duyduklarıma göre diyorum yanlışım olabilir, ayrıca askerliğin sadece uzatılmasına karşıyım diyebilirim.
Bedelli askerlik yapmak ya da yapmak bana kalırsa bir önem taşımıyor giden çoğu tanıdığım da sadece patates soyup, tuvalet temizlemek dışında ekstra iş yapmadıklarını söylediler, 6 aydan 3 aya düşürülüp daha sıkı bir eğitimde verilebilir ya da yine 6 ay olup temel bir eğitimden de geçirilebilir.
Bu dediklerimi sadece birtakım gördüklerime ve duyduklarıma göre diyorum yanlışım olabilir, ayrıca askerliğin sadece uzatılmasına karşıyım diyebilirim.
Yurtiçinde askerlik nasıl bilmiyorum ama ben Kıbrıs'ta tamamen eğitim üzerine bir askerlik görüyorum, protokol nizamiye görevlisi olarak çok da güzel şafak attım ama.
Zorunlu askerlik kalkmalı halihazırda profesyonel 675.800 civarı askerimiz var. Yedekte ise 380.000 personel olduğu söyleniyor. Bizim 50.000-100.000 askerimiz yok ki zorunlu askerlik olsun. Bunlar eskide kaldı. Ancak mecbur gideceğiz bence bedelli askerlik fiyatları düşürülmeli ve zorunlu askerlik 3 aya inmelidir.
Benim fikrimce direkt zorunlu askerlik diye bir şey olmamalı, bu sistem gereksiz artık tamamen. Ya da 1 ay boyunca acemi eğitimi verirsin sonra geri gönderirsin, bu da yeterli olur diye düşünüyorum.