Askerlik yaptın mı?

• Evet

Oy: 14 20,3%
  • Hayır

Oy: 53 76,8%
  • Bedelli Yaptım

Oy: 2 2,9%

• Oy verenlerin toplamı
    69
Askere çoğu kişi gitmek istemiyor, Devletin gençlere teşvik etmesi lazım, bedelliyi bilerek kaldırmıyorlar çünkü sağlam para kırıyorlar oradan. Üstelik bedelli ödeyen bile askere gidiyor. Sistemin değişmesi lazım Bedelli ödeyen hiç gitmeyip ayrı bir kağıt almalı. Zorunlu gidenler ise maaşa bağlanmalı devlet tarafından, en azından asgari ücret veya fazlasını bağlasalar gençler 6 ay boş demezler gidenler olur iş gibi görüp.
Askerlik bizim kültürümüz. Türk olan herkes askere gitmek icin can atiyor. Bir gurur ve onur kaynagı. Sahsen isteyerek gitmistim. Istesem 2026-2027'ye kadar tecil ettirebilirdim. Ama hem hayata gec atilma olayi ve is icin askerlik sarti aramalarindan dolayi gitmek zorunda kaldim.

Askerlik bizim kültürümüz. Türk olan herkes askere gitmek icin can atiyor. Bir gurur ve onur kaynagı. Sahsen isteyerek gitmistim. Istesem 2026-2027'ye kadar tecil ettirebilirdim. Ama hem hayata gec atilma olayi ve is icin askerlik sarti aramalarindan dolayi gitmek zorunda kaldim.

Askerde kalmadığıma pişmanım keşke kalsaydım. Can atıyorum keşke arasalarda gitsem diye. Uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş alımlarına başvurmak istiyorum ama doğum tarihinden dolayı eleniyorum maalesef.

Askerde kalmadığıma pişmanım keşke kalsaydım. Can atıyorum keşke arasalarda gitsem diye. Uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş alımlarına başvurmak istiyorum ama doğum tarihinden dolayı eleniyorum maalesef.
Oyle durumdayim bende. xD Özel kuvvetler Astsubayi bana basvur yardimci olcam dediydi yok demistim. 😅 Kalabiliyordum. Fakat kismet degilmis iste. Projelerim ve hayallerim vardi fakat gercek hayat umdugunuz gibi gitmiyor. 25 yasindan sonra herkes dusmaniniz oluyor. Anneniz bile. 🤣

Genele yorum yapma, ben gidip de pişman olan ve gitmek istemeyen bir sürü genç tanıyorum. Herkes öyle düşünmüyor işte ben çoğunluk dedim çünkü Z kuşağı gerçekten askerliği istemiyor, belli etmiyorlardır senin karşına çıkmamıştır. Bedelli alanların sayısı bile bunu kanıtlıyor. Atandığınız yerde önemli benim arkadaş yatarak geçirdi askerliği diğer arkadaş ise komutan ego masturbasyonu yaptığını söyledi, ben kesinlikle askerliğin düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum hem süre olarak hem de eğitim olarak.

Askere 2023 temmuz ayında gittim, acemiliğimi Antalya'da, ustalığımı Kuzey Kıbrıs'ta yaptım. Ne Antalya'yı ne de Kuzey Kıbrıs'ı gezme şansım olmadı, ancak askerliğimi çok rahat geçirdiğimi söyleyebilirim. Tabi askerlik bitmeyecekmiş gibi geliyordu ve bunalıma da girmiştim ama her şeyin bir sonu olduğu gibi o da geçti gitti. Herkesten duyarsınız askerliği yapmak lazım, görmek lazım diye, içindeyken sövüyorsunuz, özgürlüğünüz kısıtlandığı için bir an önce bitsin diyorsunuz ama okulda olduğu gibi askerlik de bittikten sonra ciddi ciddi özleniyor. Askerliği bitiririz, rahatlarız kafada başka engel kalmaz hayatımıza bakarız derken maalesef öyle olmadığını fark ettim, insan her türlü kendine engel çıkarıyor, yani askerlik, evet, büyük bir engeldi ancak 6 ay yapıp geliyorsun. Benim önerim bir an önce yapıp gelmeniz olacaktır, askerliği ertelemeyin çünkü askerliği erteledikçe kafada engel olarak büyüyor ve bütün planlarınızı askerden gelince yaparım diye kurgulayıp, askerlik bittikten sonra hiçbir şeyi gerçekleştiremezseniz daha büyük bir bunalıma girebilirsiniz, en azından benim için öyle oldu, hala da devam ediyor, askerden sonra hayata tutunamadım.

Genele yorum yapma, ben gidip de pişman olan ve gitmek istemeyen bir sürü genç tanıyorum. Herkes öyle düşünmüyor işte ben çoğunluk dedim çünkü Z kuşağı gerçekten askerliği istemiyor, belli etmiyorlardır senin karşına çıkmamıştır. Bedelli alanların sayısı bile bunu kanıtlıyor. Atandığınız yerde önemli benim arkadaş yatarak geçirdi askerliği diğer arkadaş ise komutan ego masturbasyonu yaptığını söyledi, ben kesinlikle askerliğin düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum hem süre olarak hem de eğitim olarak.
Orada askerlikten aci cekenler askerligi idrak edememis insanlar. Gecen gün asker gonderdik 20 yasinda davullu zurnali heyecan ve heves vardi. Kalmak istedigini soyledi. Bence senin bulundugun bolge oyle. Z kusagi aksiyonu seviyor ayrica ayri bir dunyada yasiyorsun. Hicbir komutanda ego masturbasyonu yapmiyor orada hic rastlamadim. Hepsinin isi gucu var mesguller. Gorevden goreve gidiyorlar surekli. Ben sadece 1 yillik surecte iki tane bascavusla kavga ettiydim orada oda onlarin egosu degil isi abarttiklari ve benim rutbeli oldugumu unuttuklari yuzundendi. Cevaplarini verdiydim beni gorunce yollarini degistirir olduydular. 😅

Son düzenleme: