Makaleler
6
Bu sefer ibreyi tersine döndürerek, asla alınmayacak telefon listesi yapıyorum.

1) Reeder S919
s919-beyaz-02f7b0088ecc.webp
Nedeni ise, amiral gemisi yapılmaya çalışılmış ama asla güncelleme almayan, kalın çerçeveli ve iğrenç yazılımlı telefon. Donanımı idare eder ama 35K'ya değmez. Almayın.

2) Reeder S71
s71-256-gb-12-gb-ram-siyah-akilli-telefon-0248ecddfab0.webp
Yani iğrenç yazılımı kalın çerçeve vs onları geçtim, 17k ya IPS LCD ekran var :D bunu da asla önermiyorum.

3) Vivo Y04
b_vivo-y04-3.webp
Bu senenin en kötüsü :D A06 ve Redmi 14C tercih edilir bu edilmez.

4) CMF Phone 1
1754219004745.webp
Fiyatına asla değmeyen, bir artısı olmayan telefon

5) Nothing Phone 3
1754595406033.webp
Fiyatına değmeyen bir model.eğer 35k altına bulursanız alınır.

Fiyatına asla değmeyen ve uzak durmanız gereken modelleri listeledim. İsteğe göre başka telefon eklenebilir ama günümüz telefonları olsun.
Bu rehberi okuduğunuz için teşekkürler. :hehehe:

Son düzenleyen: Moderatör:
Redmi 12C de bence olmalı anneannem kulanıyor bazı zamanlar donup kalıyor dokunmatik hassasiyeti berbat bir de Reeder P13 blue da koy listeye.

Bu sefer ibreyi tersine döndürerek, asla alınmayacak telefon listesi yapıyorum.

1) Reeder S919
Nedeni ise, amiral gemisi yapılmaya çalışılmış ama asla güncelleme almayan, kalın çerçeveli ve iğrenç yazılımlı telefon. Donanımı idare eder ama 35K'ya değmez. Almayın.

2) Reeder S71
Yani iğrenç yazılımı kalın çerçeve vs onları geçtim, 17k ya IPS LCD ekran var :D bunu da asla önermiyorum.

3) Vivo Y04
Bu senenin en kötüsü :D A06 ve Redmi 14C tercih edilir bu edilmez.

4) CMF Phone 1
Fiyatına asla değmeyen, bir artısı olmayan telefon

5) Nothing Phone 3
Fiyatına değmeyen bir model.eğer 35k altına bulursanız alınır.

Fiyatına asla değmeyen ve uzak durmanız gereken modelleri listeledim. İsteğe göre başka telefon eklenebilir ama günümüz telefonları olsun.
Bu rehberi okuduğunuz için teşekkürler. :hehehe:
Rehber zayıf ve kısa olmuş hocam. Biraz daha zaman harcanmış detaylı ve dolu bir rehber görmek isteriz sizden.

Redmi 12C de bence olmalı anneannem kulanıyor bazı zamanlar donup kalıyor dokunmatik hassasiyeti berbat bir de Reeder P13 blue da koy listeye.

14C de koyacaktım ama tartışma çıkar diye koymadım. 12C eski yenileri koydum. Aynı şey P13 blue içinde geçerli.

Rehber zayıf ve kısa olmuş hocam. Biraz daha zaman harcanmış detaylı ve dolu bir rehber görmek isteriz sizden.

Bütün Reeder telefonlarını koyardım o zaman uğraşmak istemedim .:D onun dısında çok fazla ucuz telefonlar var ama bunlar asla ve asla alınmaması gerekenler. Diğerleri bir şekilde alınır yanları var.

Yanlış anlamayın ama, üç tane telefon gösterip "bunları almayın" demek bana tam anlamıyla bir rehber gibi gelmedi. Telefonların hangi yönlerden kötü olduğunu açıklayıp neden alınmaması gerektiğini detaylı şekilde anlatmanız gerekirdi. Aynı şekilde, alternatif olarak tavsiye ettiğiniz cihazlardan da bahsetmeliydiniz. Ancak bunları yapsanız bile, tam olarak bir rehber olmamış, bilgilendirici bir konu olabilir ama rehber olduğunu düşünmüyorum, bana kalırsa telefon tercihi konuları rehber tanımına tam olarak uymuyor.

Yanlış anlamayın ama, üç tane telefon gösterip "bunları almayın" demek bana tam anlamıyla bir rehber gibi gelmedi. Telefonların hangi yönlerden kötü olduğunu açıklayıp neden alınmaması gerektiğini detaylı şekilde anlatmanız gerekirdi. Aynı şekilde, alternatif olarak tavsiye ettiğiniz cihazlardan da bahsetmeliydiniz. Ancak bunları yapsanız bile, tam olarak bir rehber olmamış, bilgilendirici bir konu olabilir ama rehber olduğunu düşünmüyorum, bana kalırsa telefon tercihi konuları rehber tanımına tam olarak uymuyor.

Kısa ve net açıkladım bu telefonları."yazılımı kötü, fiyata değmeyen ekran." gibisinden. Ve bunlar önünden geçsende alınmayacak olanlar. Zaten "asla alınmamalı" telefonların hiç artısı yok. Örnek olarak Redmi 14C, onu da önermem ama artı yanları var. A06 da aynı şekilde. Zaten çok fazla telefon yoktu çok da uğraşmak istemedim.

Listeye sokacağım cihazlar artık AX4 Serileri olur. Bazı insanlar ve arkadaşlarım telefoncuların ellerinde kalan Ax4 serisi cihazları alıyorlar.