27294

Uzman
Başlıkta belirttiğim gibi;

AC Shadows, serinin en az satan oyunlarından biri oldu. Yedi ayda 4.5 milyon kopya satarak ciddi bir finansal başarısızlıkla sonuçlandı. Ondan önce çıkmış Mirage 3 ay gibi kısa bir sürede 5 milyon satışı geçerek bir yan oyun için bile çok iyi bir başarı yaşamıştı. Kaynak.

Sizce Shadows'un bu başarısızlığının altında yatan sebepler veya sebep nedir?

Kendi fikrimi belirtmem gerekirse; Oyun mekanik anlamda güzel, hatta Yasuke denilen facia seçimi aradan çıkarırsanız Naoe ile gayet iyi gidebilecekken bilerek berbat edilmiş gibi. Seride Assassin's Creed markası adı altında çıkıp AC serisi ile en alakası olmayan oyun olabilir. Ne bir Tapınakçılar mevzusu, ISU'lar, ezoterik şeyler, gizemli tarikatlar ve başka hiçbir şey yok oyunda. Dümdüz bir Japon hikayesi.

Haliyle insanlar bu oyunu oynamak için bir sebep arayamadılar kendinde. Bunun üstüne zorlama Yasuke karakteri, ilgi çekmeyen görevler ve oyunun uzunluğu eklenince koy verdi diyebilirim.

Şahsen serinin çok büyük hayranı olan birisi olarak Valhalla, Origins, Mirage ve özellikle Odyssey çok güzel oyunlardı. Hepsinde farklı bir çağa ve tarihe gittik, tarikatlar ile gölgelerde kapıştık, güzel hikayeler izledik. Yeri geldi tarih öğrendik.

f95046_f046a02801c84ad5905a612ea3a929cf~mv2.webp

Benim anlamadığım siyahi japonmu olur hadi diyelim oldu ama gay samuray ne samuraylar zaten örf adetlerine düşkün olmaz mı Ghost of Tsushima'ya bakın adamlar yapmış Assassin's Creed Shadows satmaması normal.

Sürekli aynı oyunu evirip çevirip çıkartmaları başarısızlığının sebepleri. Şöyle söyleyeyim ben beğendim oyunu. Çünkü AC serisini ilk oyundan sonra oynamamıştım. Görselliği ve uzun süre Far Cry, AC gibi Ubisoft oyunlarını oynamadığım için o amele işi bana keyif verdi.

EA'in Need for Speed'i, Ubisoft'un Assassin's Creed'i rezil edişi oyun tasarımı okuyanlara ders diye öğretilmeli. Gerçekten uğraşsan batıramayacağın ikonik iki markayı nasıl batırdılar halen şaşıyorum.

EA'in Need for Speed'i, Ubisoft'un Assassin's Creed'i rezil edişi oyun tasarımı okuyanlara ders diye öğretilmeli. Gerçekten uğraşsan batıramayacağın ikonik iki markayı nasıl batırdılar halen şaşıyorum.
Satış rakamlarına bakarsak batmayan tek iki marka. Ancak gerçek manada bir başarıdan konuşursak maalesef hak ettiği yerde değil. Buna rağmen bile Valhalla 1 milyar dolara yakın gelir getirmiş inanılmaz.

Artık aynı formülü bırakmalarının vakti geldi de geçiyor. Neyse ki HEXE ile ilgili sızıntılar çok iyi.

Benim anlamadığım siyahi japonmu olur hadi diyelim oldu ama gay samuray ne samuraylar zaten örf adetlerine düşkün olmaz mı Ghost of Tsushima'ya bakın adamlar yapmış Assassin's Creed Shadows satmaması normal.
Yasuke gerçekte de vardı ondan esinleniliyor. Japon değil Afrikalı. Japonya'ya getiriliyor.

Yasuke gerçekte de vardı ondan esinleniliyor. Japon değil Afrikalı. Japonya'ya getiriliyor.
Öyle aman aman Japon tarihinde yer edinmiş ve başarıları olan bir kişilik hiç değil orası ayrı. Oyunda resmen aşırı saygı gören, müthiş bir samuray olarak lanse edilmesi Japonları çok sinirlendirdi.

Tamamen siyahi kontenjandan dolayı gördük vallahi.