DarthGorsoy
Bilgin
Arkadaş astro ve doğa fotoğrafçılığı için ne kullanılmalı diye sormuş dostum. Teleskop önerir misiniz demiş. Teleskop konusunu ben derin uzay içi öneririm. Çünkü mantıken teleskop kullanarak bir şeyler çekmek için de ya webcam ya da bir telefon sensörü lazım. Arkadaş hem doğa fotoğrafçılığı vs. de yapmak istediği için önce makine önerdim ama fiyatlar çok yüksek olduğu için elindeki telefonla bir şeyler deneyebileceğini söyledim. Açıkçası elindeki telefonun RAW desteği ve pro modu var, bu durumda Adobe RAW ya da Lightroom kullanrak çektiği fotoğraflara sınıf atlatabilir.Teleskop önerisi isteyince dedim herhalde ay, gezegen falan çekecek. Telefonla o yüzden olmaz o iş dedim. Yoksa pro bir yazılımla pozlama vs ayarlarsan çekersin şu an üst segment bir telefonla doğa, yıldız pozlama fotoğrafı.
Bir tripod alıp bir tepenin başından Samanyolu'nu çekmesi bile arkadaşa etkileyici bir deneyim yaşatacaktır diye düşünüyorum. Yoksa dediğin gibi bir durum olsa haklısın, en az 50-250 yahut 300mm lazım. Şimdi en giriş seviyesi 16-80 + 300mm bile cepleri yakıyor. Fiyatlar ne yazık ki uçtu.