muhammed4189

Çalışkan
Üst düzey topladığım bilgisayarımda, belirttiğim anakart modeli PC'nın açış esnasında önce DRAM LED turuncu ardından CPU LED bir süre kırmızı yandıktan sonra bilgisayarım açılıyor bazen de açılmıyor, bazen açıldığından SAFE mod ile açıldığı vurgulanıyor BIOS'a girip hiçbir şey yapmadan çıkınca normal bir şekilde açılıyor ama yine Q LED'ler belirttiğim gibi yanıyor.

Çok eski bir bilgisayarda bu sorun vardı iş yerinde onarım aracıyla düzelmişti diye hatırlıyorum. Windows kaynaklı durmuyor ancak sizinki.

7800X3D.
4080.
32 16x2 7200.
850 PSU.

DDR5 ile ilgili. Mcr ve EXPO ayarlarınız ne durumda?

ASUS BIOS ayarından EXPO1 seçeneğini seçtim, ben de ondan şüpheleniyorum aslında çünkü önce RAM LED'i turuncu yanıyor, sonra CPU bir süre kırmızı yanıyor, ardından açılıyor veya belirttiğim gibi açılmıyor, hiç açılmadı mı zaman zaten siyah ekran kalıyor, hatalı açılınca da safe modda açıyor, başka bir şey de aklıma takıldı. PSU ile ilgili yeniden başlatınca sanki Power tuşundan kapanmış gibi birden elektrik gidercesine kapanıyor sonra kendini açıyor bu da bende şüphe uyandırdı, normalde yeniden başlat dediğimiz zaman PC kapanmadan yeniden başlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin belirttiğiniz OC.modelini yapamadım fakat Memory context restore 'enabled' ve birkaç kurcalamayla şu anlık sorunum yaşanmıyor bilginiz olsun , açılış süresi neredeyse %50'nin üzerinden hızlandı , bu yaşadığım sorun vasıtasyıla epey araştırdım DDR5 ile AM5 in uyumsuzluğunu yaşayan epey kişi var...