Aktif kullandığım Gigabyte B650M Gaming Wi-Fi6E anakarttan geçeceğim. B650M-K ile R5 9600X kullanılır mı? Isıda vb. sorun olur mu?
Detaylar
Kim cevapladı?U.V yapar kullanırsın.
Normal şekilde kullanamaz mıyım? U.V. gibi ayarlar konusunda iyi değilim pekte sevmiyorum.
@Mr. Falcon, Kullanırsın bence. Pek de sorun olacağını sanmam. Kasanın üst kısmına 2 tane fan at anakarta üflesin. VRM sıcaklığını takip etmek lazım.
Bir de neden B650?
Bir de neden B650?
A13 Coreliquid 360 ile kullanacağım. Bütçeme göre karar verdim. Satıcı Hepsiburada olmalı bonus ve satış iadesi güvencesinden dolayı. Öğlen MSI PRO B850M-P almıştım beni bayağı korkuttular diye iptal ettim.@Mr. Falcon, Kullanırsın bence. Pek de sorun olacağını sanmam. Kasanın üst kısmına 2 tane fan at anakarta üflesin. VRM sıcaklığını takip etmek lazım.
Bir de neden B650?
@michaelscofield bu bağlamda başka şansım yok gibi geldi. Sabahta 96 dereceyi görünce anakart almak istedim.
- Makaleler
- 1
A13 Coreliquid 360 ile kullanacağım. Bütçeme göre karar verdim. Satıcı Hepsiburada olmalı bonus ve satış iadesi güvencesinden dolayı. Öğlen MSI PRO B850M-P almıştım beni bayağı korkuttular diye iptal ettim.
@michaelscofield bu bağlamda başka şansım yok gibi geldi. Sabahta 96 dereceyi görünce anakart almak istedim.
Satıcı neden Hepsiburada olmalı? Amazon güvenilmez mi?
Tak çalıştır kullanırsın, sorun olmaz da. 9600X-9700X çok verimli işlemciler değil, haberin olsun. Ayar çekmek lazım. Fan gürültüsü sana senfoni gibi geliyorsa, orası başka tabii.
Bonus hediyem var onu Amazon’da kullanamıyorum abi. A13 ile yetiyor ya çokta gürültü olmuyor. B850 ve B650 farkları neler?Satıcı neden Hepsiburada olmalı? Amazon güvenilmez mi?B650 değil de B850 tercih et. Aklın yolu bir.
Tak çalıştır kullanırsın, sorun olmaz da. 9600X-9700X çok verimli işlemciler değil, haberin olsun. Ayar çekmek lazım. Fan gürültüsü sana senfoni gibi geliyorsa, orası başka tabii.
- Makaleler
- 1
Bonus hediyem var onu Amazon’da kullanamıyorum abi. A13 ile yetiyor ya çokta gürültü olmuyor. B850 ve B650 farkları neler?
Seni etkileyecek bir fark yok aralarında, Gen5 desteği vs. ve VRM'ler bir tık daha iyi. VRM kanadı AM5'te önemli değil, Throttle görmezsin bu işlemcilerde. Almışken B850 almak lazım, B650'yi @fortunee 'ye sor. B650'lerde bir de Secure Boot, CSM sorunu var. Kendisi BIOS'tan ilgili ayarı iletsin, bazı oyunlarda sorun yaşarsın. Auto hali CSM geliyor sanırım.
B850-X870'te böyle değil, Windows UEFI ve CSM Disabled geliyor.
B650'yi @fortunee'ye sor. B650'lerde bir de Secure Boot, CSM sorunu var. Kendisi BIOS'tan ilgili ayarı iletsin, bazı oyunlarda sorun yaşarsın. Auto hali CSM geliyor sanırım.
B850-X870'te böyle değil, Windows UEFI ve CSM Disabled geliyor.
Bu sorunu da bir iki gün önce gelen Version 3842 BIOS güncellemesi ile çözmüşler sanırım. B650M-K fiyatı B850M-K'den 1K daha ucuzsa şu an alınabilir diye düşünüyorum.
BIOS güncelledikten sonra default standart Windows şeklinde geliyor artık, sesimizi duydular sanırım. @Ayhan Dönmez
Seni etkileyecek bir fark yok aralarında, gen5 desteği vs. ve VRM'ler bir tık daha iyi. VRM kanadı AM5'te önemli değil, throttle görmezsin bu işlemcilerde. Almışken B850 almak lazım, B650'yi @fortunee'ye sor. B650'lerde bir de Secure Boot, CSM sorunu var. Kendisi BIOS'tan ilgili ayarı iletsin, bazı oyunlarda sorun yaşarsın. Auto hali CSM geliyor sanırım.
B850-X870'te böyle değil, Windows UEFI ve CSM disabled geliyor.
Daha akşam üzeri konuştuk, B850M-K'den devam et diye kaç kişi dahil oldu konuya. Akşamları anakart krizi tutuyor adamın, millet çikolata krizine girer Falcon beyefendi anakart krızine giriyor hehe. Aldım deyince hayırlı olsun dedim artık başka çare bırakmadı @Mr. Falcon