Bu sorunu da bir iki gün önce gelen Version 3842 BIOS güncellemesi ile çözmüşler sanırım. B650M-K fiyatı B850M-K'den 1K daha ucuzsa şu an alınabilir diye düşünüyorum.

BIOS güncelledikten sonra default standart Windows şeklinde geliyor artık, sesimizi duydular sanırım. @Ayhan Dönmez :D
346 TL fark var ama satıcı gameworktech ne kadar güvenilir bilemiyorum.

Daha akşam üzeri konuştuk, B850M-K'den devam et diye kaç kişi dahil oldu konuya. Akşamları anakart krizi tutuyor adamın, millet çikolata krizine girer Falcon beyefendi anakart krızine giriyor hehe. Aldım deyince hayırlı olsun dedim artık başka çare bırakmadı @Mr. Falcon :rofl:
Olağanüstü bir fark olmayacaksa B650M-K almak isterim. @fortunee Windows kurulumunda sorun olmuyor mu yani artık? Hepsiburada kullanmak daha sağlıklı geliyor.

Windows kurulumunda sorun yoktu zaten. Sadece elinle düzeltmen gerekiyordu manuel. B850 çipsetinde otomatik Windows-standard geliyordu. B650'de otheros-Custom şeklinde. Son BIOS güncellemesiyle düzeldi.
B850M-K’yı 5.679’a alacağım. Bu fiyata başka seçenek yok gibi. @X99 @Ayhan Dönmez abi al dediyse alacağız mecbur. Şimdi yine kasayı açtım işlemci 90lara fırladı. Çöpe atcam Gigabyte’ı.

Acele ediyorsun, anakartın gelsin montajı yapılsın, sistem hazır hale gelsin en son bakılır sıcak değerlerine, eski anakarttan mı kaynaklı yoksa termal macundan mı, fan ayarlarından mı vs, ona göre hareket edersin.