Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Hayır, frekansını 5600 MHz'ten 6000 MHz'e çıkarman doğru yapılandırıldıysa sistemine zarar vermez. Sadece anakartın, işlemcinin ve RAM'in 6000 MHz frekansını desteklemesi gerekir.
Hayır, frekansını 5600 MHz'ten 6000 MHz'e çıkarman doğru yapılandırıldıysa sistemine zarar vermez. Sadece anakartın, işlemcinin ve RAM'in 6000 MHz frekansını desteklemesi gerekir.
Arkadaşlar, ASUS anakart BIOS'unda EXPO II seçtim ve RAM frekansını 5600 MHz'ten 6000 MHz'e çıkardım. Bu işlemin sisteme herhangi bir zararı olur mu?
İşlemci anakart destekliyorsa hiçbir sorun çıkmaz.
Cengiz Demir
Uzman
Destekleyip desteklemediğini nasıl anlarım? Anakart ASUS, modeli Prime X870-P Wi-Fi, işlemci Ryzen 7 9800X3D.
Anakart 8000'e kadar destekliyor. İşlemcide sorun olmaz zaten.
Memtest, Cpubenchmark, OCCT vb gibi uygulamalarla RAM testleri yapın.
Sorun çıkmıyorsa, (kilitlenme, mavi ekran vb.) O şekilde kullanabilirsiniz.
Son düzenleyen: Moderatör:
Testten falan anlamııyorumda ne olur ne olmaz eski haline mi getireyim auto mu demem lazım.Anakart 8000'e kadar destekliyor. İşlemcide sorun olmaz zaten.
Memtest, Cpubenchmark, OCCT vb gibi uygulamalarla RAM testleri yapın.
Sorun çıkmıyorsa, (kilitlenme, mavi ekran vb.) O şekilde k
Cengiz Demir
Uzman
O şekilde kullanın bir sorun çıkmaz. Eğer oyunlarda yada normal kullanırken, mavi ekran hatası veya sistemde bazı takılmalar sorunlar olursa, eski haline getirebilirsiniz.Testten falan anlamııyorumda ne olur ne olmaz eski haline mi getireyim auto mu demem lazım.
Anladım normal yada oyunlarda kullanırken mavi ekran hatası varsa takılma varsa eski haline getirince ileride bir sıkıntı çıkmaz değilmi sisteme çünkü yaptım bu ayarı arttırdım sonuçta.O şekilde kullanın bir sorun çıkmaz. Eğer oyunlarda yada normal kullanırken, mavi ekran hatası veya sistemde bazı takılmalar sorunlar olursa, eski haline getirebilirsiniz.
Oyunlarda expo ayarından önce bazılarında kasma oluyordu o yüzden expo açtım belki faydası olur diye ama olmadı.O şekilde kullanın bir sorun çıkmaz. Eğer oyunlarda yada normal kullanırken, mavi ekran hatası veya sistemde bazı takılmalar sorunlar olursa, eski haline getirebilirsiniz.
Son düzenleme:
Cengiz Demir
Uzman
Herhangi bir sorun olmaz. Sisteme zarar vermez.Anladım normal yada oyunlarda kullanırken mavi ekran hatası varsa takılma varsa eski haline getirince ileride bir sıkıntı çıkmaz değilmi sisteme çünkü yaptım bu ayarı arttırdım sonuçta.
Oyunlarda expo ayarından önce bazılarında kasma oluyordu o yüzden expo açtım belki faydası olur diye ama olmadı.
Zaten çok yüksek ihtimalle, sorun olmadan o ayarlarda kullanacaksınız.