@Ryoes, haklısın hocam. Ben çözüm önerdim ama ''F'' ile başlayan arkadaş çözümü beğenmedi. Sanırım kendisinin daha iyi bir çözümü var. Kendisi zaten benden çok çok daha bilgili olduğunu ifade etmişti, kendisinin bu sorunu çözeceğini düşünüyorum. Benim çözüm önerim farklı ekran kartı ile denemek.
Detaylar
Kim cevapladı?Ryoes
Uzman
Mesela shader’in doğru düzgün yüklendiği oyunlar var; olması gereken de bu zaten. İlk başta takılma yapacak, sonra bir daha o takılma benim karşıma gelmeyecek, gelemez. Örnek vereyim: Snowrunner, Dying Light’ta takılma sorunu yaşamıyorum, eFootball 2026’da bir sıkıntı yok, Phasmophobia’da mesela ilk başta takılıyor, sonra bir daha takılmıyor. Olması gereken bu zaten.@Ryoes, haklısın hocam. Ben çözüm önerdim ama ''F'' ile başlayan arkadaş çözümü beğenmedi. Sanırım kendisinin daha iyi bir çözümü var. Kendisi zaten benden çok çok daha bilgili olduğunu ifade etmişti, kendisinin bu sorunu çözeceğini düşünüyorum. Benim çözüm önerim farklı ekran kartı ile denemek.
Ama sen her seferinde takılma yapacaksan, bunun ne anlamı var? Ben niye oyun oynuyorum ki?
O "f" ile başlayan arkadaş bilgisayarı kullanmayı bilmediğimi söyleyebilir. Biraz korkuyorum açıkçası.
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
Ekran kartınızı bu sorunları yaşamayan farklı bir bilgisayar da test edin. Ya da tam tersi başka bilgisayar da sağlam çalışan ekran kartını kendi sisteminizde test edin. Yaşadığınız takılmanın shaderler ile alakası olacağını sanmıyorum.
Ryoes
Uzman
Onu denemem biraz zor; deneyebileceğim bir sistem ya da ekran kartı yok. Hep en son sorunun ekran kartından kaynaklanacağını düşündüm, ama değiştirmediğim iki şey kaldı: bir tanesi anakart, diğeri ekran kartı. SSD’yi bile değiştirdim, anakart kaynaklı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Elimde tek kalan şey ekran kartı.Ekran kartınızı bu sorunları yaşamayan farklı bir bilgisayar da test edin. Ya da tam tersi başka bilgisayar da sağlam çalışan ekran kartını kendi sisteminizde test edin. Yaşadığınız takılmanın shaderler ile alakası olacağını sanmıyorum.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
Sizin SnowRunner'da yaşadığınız stutter ile benim Stray'de yaşadığım ne kadar benzer, değil mi?
Önceden bulunduğum bir mekândı. Valorant'ta stutter oluyor; sol üstteki Frametime'a bakarsanız görebilirsiniz. Hatta skillerden stutter yememek için poligona girip tek tek her ajanın skillerini denedim ve orada da stutter yedim, yüklenmesini umarak. Ancak bir sebepten yüklenemiyor ya da bir şey oluyor, emin değilim. Tekrar tekrar yaşanıyor bu mevzu.
O dediğiniz DirectX gölgelendirici önbelleğini temizlemeyi de zamanında denedim ama sonuç aynıydı. Bir süre, ilk başlarda stutter yapacağını biliyorum; sıkıntım o değil. Ama cevabın için teşekkür ederim![]()
Çok uzun süredir RX 5700XT kullanıyorum. Yaklaşık 3 senede 3 farklı RX 5700XT kullandım. Sadece bir tanesinde donanım hızlandırma ve siyah ekran, restart sorunu yaşadım. Güç kaynağını ve MPO değiştirince o sıkıntılarımda çözülmüştü. Ama tabii ki de herkes için aynı çözümler veya aynı sorunlar yaşanmıyor.
Ryoes
Uzman
Ya ben genel hayatta da şanssız birisiyim, bana denk gelmesine pek şaşırmıyorum açıkçasıÇok uzun süredir RX 5700XT kullanıyorum. Yaklaşık 3 senede 3 farklı RX 5700XT kullandım. Sadece bir tanesinde donanım hızlandırma ve siyah ekran, restart sorunu yaşadım. Güç kaynağını ve MPO değiştirince o sıkıntılarımda çözülmüştü. Ama tabii ki de herkes için aynı çözümler veya aynı sorunlar yaşanmıyor.
Uzun yıllar boyunca kötü bir laptop’ta Windows XP ile CS 1.6 oynadım. Sonra Intel Core 2 Duo E7500 işlemcili bir masaüstüne geçmiştim, ekran kartı da GT 730’du. İşlemci iki çekirdekliydi ve biri bozuktu. Zar zor bir sistem aldım, şimdi de bununla uğraşıyorumÇok uzun süredir RX 5700XT kullanıyorum. Yaklaşık 3 senede 3 farklı RX 5700XT kullandım. Sadece bir tanesinde donanım hızlandırma ve siyah ekran, restart sorunu yaşadım. Güç kaynağını ve MPO değiştirince o sıkıntılarımda çözülmüştü. Ama tabii ki de herkes için aynı çözümler veya aynı sorunlar yaşanmıyor.
Intel BIOS'larda var mı bilmiyorum ama varsa Performance Bias ayarını None yap.
Keşke 12600KF yerine 12600K alsaydın, en azından iGPU ile kıyas yapabilirdin.
Onu denemem biraz zor; deneyebileceğim bir sistem ya da ekran kartı yok. Hep en son sorunun ekran kartından kaynaklanacağını düşündüm, ama değiştirmediğim iki şey kaldı: bir tanesi anakart, diğeri ekran kartı. SSD’yi bile değiştirdim, anakart kaynaklı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Elimde tek kalan şey ekran kartı.
Ryoes
Uzman
Öyle bir şey yok sanırsam, olsa görürdüm. BIOS’ta da bayağı mesai harcadımIntel BIOS'larda var mı bilmiyorum ama varsa Performance Bias ayarını None yap.
Stray'deki çok fena yalnız ben hiç oynayamam öyle. Valorant da FPS limitmek sorunu çözüyor mu veya azaltıyor mu denedin mi hiç?
Ryoes
Uzman
Sabitlemeyi de denedim; mesela 165’e sabitledim, 165 Hz monitör olduğu için 163’e düşüp anlık geri yukarı çıkıyordu. Bu da tabii ki çok sevdiğimiz micro stutter’ı yaşatıyor.Stray'deki çok fena yalnız ben hiç oynayamam öyle. Valorant da FPS limitmek sorunu çözüyor mu veya azaltıyor mu denedin mi hiç?
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347