Ekran Alıntısı99.webp

Ekran kartı için Vulkanmemtest overclock, undervolt ve stabilite testi yapmak için birebir yazılımdır tavsiye ederim. Bununla alakalı bir rehber yapacağım.

Denemen lazım hoca. AMD'nin Linux desteği gayet iyi. Ben Windows'ta ROCm desteği olmadığı için Kubuntu kurdum orada machine learning ile uğraşıyorum. Gayet temiz çalışıyor ancak oyun kısmını hiç deneyimlemedim. Linux'ta Adrenalin ve dolayısıyla Wattman yazılımları yok. Sadece AMD sürücüleri var. Sorunun bunlar ile alakalıysa sorunun çözülebilir.
Linux denemek istiyorum da kim uğraşacak, oyun için Steam dışı oynanmıyor herhalde. Valorant vs.

Stray oyunundaki droplar Steam OS de düzelirse fena gülerim. UE oyunuymuş aslında pek ihtimal vermiyorum ama denenebilir.

Stray’i orijinal oynamamıştım, o yüzden kütüphanede yok. :D

Linux denemek istiyorum da kim uğraşacak, oyun için Steam dışı oynanmıyor herhalde. Valorant vs.

Stray’i orijinal oynamamıştım, o yüzden kütüphanede yok. :D

Wine ve ProtonDB ile çoğu oyun oynanabiliyor diye biliyorum. Hangi oyunları nasıl çalıştırdıklarına dair bilgiler olmalı şu sitelerde:

Ancak Steam şart mı, hangi dağıtımda çalışır bu Wine ve ProtonDB onu bilmem. Ben hiç bu işlere girmedim. Birkaç araştırmayla kolayca bulursun. Ancak Valorant'ı oynayamazsın kesin olarak onu diyeyim.

Bu mesela Steam OS de çalışır mı?

Stray (v.1.5) [Unreal Engine 4] [CODEX] [DXVK/Wine/ESync] [LinuxRuleZ!]

Steam OS'un şart olduğunu sanmıyorum. Ancak Steam'in kendi işletim sisteminde korsana önlem almış olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla sanmam ama belki birkaç bypass ile kurulabilir. Linux konusuna çok hakim değilim daha bilgili üyelere danışmak lazım.

Wine ve ProtonDB ile çoğu oyun oynanabiliyor diye biliyorum. Hangi oyunları nasıl çalıştırdıklarına dair bilgiler olmalı şu sitelerde:

Ancak Steam şart mı, hangi dağıtımda çalışır bu Wine ve ProtonDB onu bilmem. Ben hiç bu işlere girmedim. Birkaç araştırmayla kolayca bulursun. Ancak Valorant'ı oynayamazsın kesin olarak onu diyeyim.

Steam OS'un şart olduğunu sanmıyorum. Ancak Steam'in kendi işletim sisteminde korsana önlem almış olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla sanmam ama belki birkaç bypass ile kurulabilir. Linux konusuna çok hakim değilim daha bilgili üyelere danışmak lazım.
O işlere hiç girilmez o zaman. Windows’tan devam, ileride belki ekran kartı alabilirsem oynarım artık. Yapacak bir şey kalmadı, yardımın için teşekkürler. Sen de bayağı uğraştın.

Rainbow Six Siege için şu ayarları test etmenizi rica ediyorum;

AMD Radeon -> Freesync kapalı, Vsync açık, gecikme önleme açık. Geri kalan ayarları elleme kapalı kalsınlar. (Düzelmezse bu ayarlara ek olarak RivaTurner ile 164FPS cap dene.)
Oyun içi -> Grafik kalitesi orta, kenar yumuşatma TAA yap diğerleri low kalsın.

Bu şekilde oyun monitör hertz değerin olan 165'den çok daha fazla FPS verecektir, anlık drop olacak olsa bile 165 altına çok inmeyeceği için videodaki gibi büyük bir stutter yiyeceğini düşünmüyorum. Böyle bir dene.

Stutter yaşadığım AMD kartta sadece R6 oynanabilir haldeydi, bu ayarlar ile oynuyordum.

Son düzenleme:
Enermax PSU alsaydın hiçbirini yaşamazdın enermaxın şanını bilemyen yoktur bu camiyada enermax almalıydın knak.