Ona gelince bakarım o zaman, ama bu zaten ekran kartı ile alakalı bir test değil mi? Gerek var mı yapmaya, her hâlükârda değiştirmem lazım gibi görünüyor. Şu sıralar alamam zaten, bir süre daha bu olayı çekeceğiz

Var. VRAM kaynaklıysa voltaj vererek ya da frekansı ayarlayarak çözersin.

Son düzenleme:
Var. VRAM kaynaklıysa voltaj vererek ya da frekansı ayarlayarak çözersin.
1756238634961.webp

Sağlam.

Bu iş yılan hikayesine dönecek söyleyeyim. Ne stres testi yaparsak yapalım bir yere bağlanmayacak. Senin sorunun %99 shader yüklemesi ile ilgili. Onu da AMD kaynaklı bir sorun sayarız. Ekran kartı değiştirme konusunda sıkıntın olduğuna göre yapabileceğin en iyi şey yabancı forumlarda bilgi taramak veya konu açmak olur. Özellikle Reddit ve şu sitelere bakmanı öneririm:

Bunu çözebilmen bayağı düşük bir ihtimal ama buradan sonra bir yolunu bulursan ancak böyle bulursun. Buradan sonrası beni aşar.

Bu iş yılan hikayesine dönecek söyleyeyim. Ne stres testi yaparsak yapalım bir yere bağlanmayacak. Senin sorunun %99 shader yüklemesi ile ilgili. Onu da AMD kaynaklı bir sorun sayarız. Ekran kartı değiştirme konusunda sıkıntın olduğuna göre yapabileceğin en iyi şey yabancı forumlarda bilgi taramak veya konu açmak olur. Özellikle Reddit ve şu sitelere bakmanı öneririm:

Bunu çözebilmen bayağı düşük bir ihtimal ama buradan sonra bir yolunu bulursan ancak böyle bulursun. Buradan sonrası beni aşar.
Bazıları Linux’ta çözülüyor diyor, bu ne kadar doğru? Reddit’te de konu açmıştım ama çözüm olmamıştı. Orada çok gören de olmadı zaten. Yardımın için teşekkürler.

Bazıları Linux’ta çözülüyor diyor, bu ne kadar doğru? Reddit’te de konu açmıştım ama çözüm olmamıştı. Orada çok gören de olmadı zaten. Yardımın için teşekkürler.

Denemen lazım hoca. AMD'nin Linux desteği gayet iyi. Ben Windows'ta ROCm desteği olmadığı için Kubuntu kurdum orada machine learning ile uğraşıyorum. Gayet temiz çalışıyor ancak oyun kısmını hiç deneyimlemedim. Linux'ta Adrenalin ve dolayısıyla Wattman yazılımları yok. Sadece AMD sürücüleri var. Sorunun bunlar ile alakalıysa sorunun çözülebilir.