Öncelikle uzun bir yazı farkındayım dostlar ama okuyup bir akıl verirseniz çok minnettar olurum. Temmuz ayının ortalarında Hepsiburada'dan puan ortalaması 9.5-10 arası olan bir satıcıdan aldım bilgisayarımı. Ve ilk aylarda hiçbir problem yaşamadım fakat bundan yaklaşık 1.5 ay önce FM 24 oynarken crash yedim sonrasında bilgisayarımda sürekli bu problemle karşılaşmaya başladım. Bugün FC 26 aldım ve oynamak için oyunu açtığımda sürekli bu problem ve birkaç kez de driver hatası karşıma çıktı. En son hiçbir problem olmadan menüye geldiğimde de yine siyah ekran ve "your device ran into a problem and needs to restart" yazısıyla karşılaştım. Bundan sonra da servise mail attım, ne yapmalıyım dostlar yardımcı olabilir misiniz?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Herhangi bir sürücü/çipset/hatalı güncelleme olduysa da meydana gelebilir. BIOS güncellemesi yaptıysan o da etkileyebilir. Üreticilerin yaptığı hatalı mikrokod güncellemesi bile direkt işlemciyi bozabiliyor uç senaryo örneği verecek olursakAnladım hocam, çok teşekkür ederim yardımın için 1 aydır bunu nasıl çözerim diyip diyip duruyordum fakat iznin olursa bir şey daha sormak istiyorum. Bu durumun ilk başlarda olmayıp bir anda olması normal mi ya da nasıl olabiliyor bilginiz var mı?
- Makaleler
- 50
Minidump veya Olay Görüntüleyicisi raporu var mı?
Evet var.
- Makaleler
- 50
Yükler misiniz? Kontrol edelim, ona göre yorum yapalım.
Mavi ekran hatası aldığınızda DMP uzantılı Minidump dosyaları oluşur. Bu mini bellek döküm dosyalarının analiziyle mavi ekran hatalarının sebebi genelde tespit edilebilir.
Dosyaları paylaşmak için
Bu aşamadan sonra oluşan ZIP dosyasını güvenilir bir dosya paylaşım servisi aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Birkaç popüler servis:
Dosyaları paylaşmak için
C:\Windows\Minidump dizinine gidip buradaki dosyaları kopyalayın. Sonrasında ister doğrudan masaüstüne, ister masaüstündeki bir klasöre yapıştırın ve yapıştırdığınız dosyalara sağ tıklayıp "ZIP dosyasına sıkıştır" seçeneğini seçin.Bu aşamadan sonra oluşan ZIP dosyasını güvenilir bir dosya paylaşım servisi aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Birkaç popüler servis:
- Techolay
- Forum: Mavi Ekran Hata Analizi
Şu anda dışarıdayım eve gidince paylaşacağım.Yükler misiniz? Kontrol edelim, ona göre yorum yapalım.
Mavi ekran hatası aldığınızda DMP uzantılı Minidump dosyaları oluşur. Bu mini bellek döküm dosyalarının analiziyle mavi ekran hatalarının sebebi genelde tespit edilebilir.
Dosyaları paylaşmak içinC:\Windows\Minidumpdizinine gidip buradaki dosyaları kopyalayın. Sonrasında ister doğrudan masaüstüne, ister masaüstündeki bir klasöre yapıştırın ve yapıştırdığınız dosyalara sağ tıklayıp "ZIP dosyasına sıkıştır" seçeneğini seçin.
Bu aşamadan sonra oluşan ZIP dosyasını güvenilir bir dosya paylaşım servisi aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Birkaç popüler servis:
- Techolay
Normalde daha önce Microsoft'ta forum açtığımda paylaşabilmiştim ancak şu anda yapamıyorum bunu böyle bir hata alıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 50
Yükler misiniz? Kontrol edelim, ona göre yorum yapalım.
Dosyaları paylaşmak içinC:\Windows\Minidumpdizinine gidip buradaki dosyaları kopyalayın. Sonrasında ister doğrudan masaüstüne, ister masaüstündeki bir klasöre yapıştırın ve yapıştırdığınız dosyalara sağ tıklayıp "ZIP dosyasına sıkıştır" seçeneğini seçin.
- Techolay
Zaten dosyalar masaüstünde ZIP'e atamıyorum. Fakat Microsoft formunda kontrol edildiğinde genel hatalar veriyor denilmişti.
- Makaleler
- 50
Isterseniz buna dair konu acin.Zaten dosyalar masaüstünde ZIP'e atamıyorum. Fakat Microsoft formunda kontrol edildiğinde genel hatalar veriyor denilmişti.
Arşivleyebildim, buyurun.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 50
5 minidump dosyasının 5'inde de "intelppm.sys" kaynaklı hata almışsın. Bu hata da "İşlemci Güç Yönetimi" kaynaklı bir hata.
BIOS'a girip C-States ayarının ne olarak seçili olduğunu kontrol eder misin? Olmadı fotoğrafını çekip at.