Bilgisayarımda anlam veremediğim bir sorun yaşıyorum. Herhangi bir sebep olmamasına rağmen USB’ler zaman zaman kilitleniyor. Bu durum bazen yük altındayken, bazen de yük altında değilken meydana geliyor. Bilgisayar çalışmaya devam ediyor ama USB girişleri donuyor. Cihazı ilk aldığımda böyle bir şey yoktu, yalnızca mouse biraz donuyordu.
Sürücüler güncel ve sorunsuz görünüyor. Mouse’un sensör ışığı yanarken, klavyede Caps Lock tuşuna bastığımda ışık yanmıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Cihazı aşırı yük altında kullanmıyorum. Örneğin Minecraft 1.17 Optifine oynarken ve arkada YouTube’dan 144p müzik açtığımda sorun oluşuyor. Ancak sadece oyun (örneğin Valorant) oynarken hiçbir sorun olmuyor.
Cihazın CPU ve GPU sıcaklıkları normal. Anakartta bir problem olsaydı cihazı ilk aldığım andan itibaren bu sorunun yaşanacağını düşünüyorum; çünkü bu sorun sonradan başladı. Ayrıca son zamanlarda evimde sık sık elektrik kesintileri oluyor. İl genelinde arıza kaynaklı kesintiler 2-3 saat sürebiliyor. Bu USB kilitlenmeleri de elektrik kesintilerinden sonra daha fazla olmaya başladı. Özellikle arkada müzik açıkken oyun oynarken oluyor, bunun dışında çok nadir karşılaşıyorum.
Şu anda Google Chrome’da bellek tasarrufu özelliğini de açtım.
Anakart: ASUS H61C DDR3