Makaleler
4
Herkese merhaba. Yaklaşık 2 sene önce gücüm yettiğince bir ikinci el olarak i5-6200U işlemcili ve GTX 950M GPU'lu bir laptop almıştım. Okul hayatımı ve günlük işlerimi çok rahatlıkla idare etti. Benim sorunum ise şu şekilde; Bilgisayar bir süre sonra şarj almamaya başlıyor, prize takılı değilken birkaç kere tak-çıkar yapıp sonra prize takınca düzeliyor. Bir süre sonra hiçbir şekilde bilgisayar açılmıyor. Adaptörün ara kablosunu değiştirince ne hikmetse düzeliyor sorun. Laptopuma bilgisayarı kullandığım sürede tam üç kez "ara kablo" almak zorunda kaldım. Ucuz olduğundan hiç takılmadım ancak şimdi üçüncü kez şarj almama sorunları baş göstermeye başladı. Sanırsam yeni ara kablo almam gerekecek. Bilgisayarın çalışmasında hiçbir problem yok ancak çok sık bir şekilde ara kablolar bozuluyor. Adaptör ve bilgisayarda hiçbir sıkıntı olmuyor, sadece ara kabloda sorun oluyor. Buna ne sebep olabilir?

110000005296642.webp

Son düzenleme:
Herkese merhaba. Yaklaşık 2 sene önce gücüm yettiğince bir ikinci el olarak i5-6200U işlemcili ve GTX 950M GPU'lu bir laptop almıştım. Okul hayatımı ve günlük işlerimi çok rahatlıkla idare etti. Benim sorunum ise şu şekilde; bilgisayar bir süre sonra şarj almamaya başlıyor, prize takılı değilken birkaç kere tak-çıkar yapıp sonra prize takınca düzeliyor. Bir süre sonra hiçbir şekilde bilgisayar açılmıyor. Adaptörün ara kablosunu değiştirince ne hikmetse düzeliyor sorun. Laptopuma bilgisayarı kullandığım sürede tam üç kez "ara kablo" almak zorunda kaldım. Ucuz olduğundan hiç takılmadım ancak şimdi üçüncü kez şarj almama sorunları baş göstermeye başladı. Sanırsam yeni ara kablo almam gerekecek. Bilgisayarın çalışmasında hiçbir problem yok ancak çok sık bir şekilde ara kablolar bozuluyor. Adaptör ve bilgisayarda hiçbir sıkıntı olmuyor, sadece ara kabloda sorun oluyor. Buna ne sebep olabilir?

Ara kablonun fiş ve adaptöre giren kısımlarını sürekli eğik bir pozisyonda kullanıyor olabilir misiniz? Bu durum kablonun kopmasına sebebiyet verir. Kablonun sağlamlığını Multimetre ile kontrol edebilirsiniz bu sayede sorun nerede anlarız.

Ara kablonun fiş ve adaptöre giren kısımlarını sürekli eğik bir pozisyonda kullanıyor olabilir misiniz? Bu durum kablonun kopmasına sebebiyet verir. Kablonun sağlamlığını Multimetre ile kontrol edebilirsiniz bu sayede sorun nerede anlarız.
Düz duruyor yani girmesinde de sıkıntı yok. Bir yerde multimetre ile ölçtürmüştüm çalışmayan kablo ile adaptörün ucundan 19V çıkış alabiliyorduk. O zaman şarj almıyordu 19V alabilmemize rağmen, ara kabloyu değiştirince sorun çözülmüştü. Şu anda ölçme şansım yok.

Düz duruyor yani girmesinde de sıkıntı yok. Bir yerde multimetre ile ölçtürmüştüm çalışmayan kablo ile adaptörün ucundan 19v çıkış alabiliyorduk. O zaman şarj almıyordu 19v alabilmemize rağmen, ara kabloyu değiştirince sorun çözülmüştü. Şu anda ölçme şansım yok.

Adaptör çıkış vermesine rağmen cihaz şarj almıyordu yani çok garip bir durum.