DRAGON

Yetkin
İşlemcime hiç overclock yapmadım ve kule tipi bir soğutucu kullanıyorum; Prime 95 Extreme testinde maksimum 64 dereceye ulaşıyor. Valorant tarzı oyunlar için overclock yapmak performansı çok fazla arttırır mı ya da gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu sordugunuza gore Valorant'da CPU limitlisiniz sanirsam. 4C/8T ile CPU bound iken overclock'un etkisi gorulebilir olmasi lazim Valorant'da. P95'de 64 derece harika bir deger aslinda 4790K icin, oldukca overclock icin yer var.

O CPU aslinda voltaj vermeden rahatlikla all-core 4.4GHz yiyordu diye hatirliyorum, denenebilir. Hem o anakartta zaten CPU Level Up olmasi lazim, direkt onu deneyebilirsiniz. Ekstrem bir OC yapmaz ancak taban bir deger verebilir size.

4790K Turbo Boost ile 4.4 GHz görebilir. Üstü değerler OC grubuna girer diyebiliriz. Bunu da deneyerek bulabilirsiniz. OC için karşımıza çıkan altın bir değer var, 1,40V değerini duymuşsunuzdur. Bunun üzerine çıkmayın derim. Sıcaklık değerlerini izleyin.

4790K Turbo Boost ile 4.4 GHz görebilir. Üstü değerler OC grubuna girer diyebiliriz.
4.4GHz degeri 1-2 cekirdek yukteyken boostlayabilecegi deger Yener Hocam. Oyunda diger iki cekirdegin de tamamen bosta olmasi dusuk ihtimal oldugu icin islemcinin butun cekirdekler aktifken Turbo degeri yani 4.2'yi gormesi muhtemel.

1721512608164.webp

Tabii dedigim gibi butun cekirdekleri 4.4'e zorlayabilir konu sahibi isterse, kolay bir overclock.

4.4GHz degeri 1-2 cekirdek yukteyken boostlayabilecegi deger yener hocam. Oyunda diger iki cekirdegin de tamamen bosta olmasi dusuk ihtimal oldugu icin islemcinin butun cekirdekler aktifken Turbo degeri yani 4.2'yi gormesi muhtemel.

Eki Görüntüle 67407

Tabii dedigim gibi butun cekirdekleri 4.4'e zorlayabilir konu sahibi isterse, kolay bir overclock.

Evet bütün çekirdekleri daha önce 4.4 ile sabitledim için daha önce kullandım ama nedense sistem hiç stabil çalışmadı FurMark testlerinde veya oyunlarda 1. çekirdek %100 kullanıma ulaşıyordu. Bu da drop yediriyordu.

4790K Turbo Boost ile 4.4 GHz görebilir. Üstü değerler OC grubuna girer diyebiliriz. Bunu da deneyerek bulabilirsiniz. OC için karşımıza çıkan altın bir değer var, 1, 40v değerini duymuşsunuzdur. Bunun üzerine çıkmayın derim. Sıcaklık değerlerini izleyin.

En düşük voltajla maksimum ne kadar alabilirim diye denedim önce Core voltage 1.250 cache voltage 1.150 olarak ayarladım. Şu anda 5.2 GHz stabil olarak çalışıyor sıcaklık değerleri 72 derece civarında.

İlk başta 1.350 voltaj ile 5.84 GHz görebildim ama testi başlatır başlatmaz mavi ekran yedi.

Son düzenleme:
Degerler guzel. Daha ustune cikmaya gerek yok gibi zira dereceler yavas yavas kritik noktaya dogru gelmeye basladi. 5.5 all-core harika bir deger 4790K icin 1.275 VCore ile. Tebrikler.

P95 birkac saat daha calissin derim. Sonra overclock'unuzu kesinlestirirsiniz.