Merhaba dostlar, iyi akşamlar. Ben yaklaşık 1 aydır internetime bağlanmakta sorun yaşıyorum. Özellikle dünden itibaren aygıt yöneticisinde ağ bağdaştırıcım gözükmüyor ve ağa bağlanmıyor. Sürücüsünü silip tekrar yükledim işe yaramadı. Dün geriye gelmişti bugün yine gitmiş. Bilgisayarım daha 6 aylık hazır sistem. Anakartım ASUS Prime B650M-R modeli. BIOS ver. 3222.
Yardımlarınızı bekliyorum dostlar. Az önce bilgisayar siyah bir ekranda İngilizce yazılar ve %100 gibi bilmem bir şeyler yazdı ve yeniden başladı sanırım mavi ekran hatası aldım bilmiyorum neden olduğunu.
Sürücü kurulumda ise böyle bir hata alıyorum.

1765107350068.webp

1764958240030.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynı ayarlardaymış sorun devam etmekte.

Bilgisayar 1 gün kapalı dursun Ethernet kartını ilk çalıştırmada görmüyor. Bilgisayar kapatıyorum tekrar açıyorum bu sefer görüyor. Sorun anakartta mı yoksa Windows'ta mı?
@Recep Baltaş hocam bir bakar mısınız ya.

Bugün böyle bir hata aldım ara ara yine ilk çalıştırmada görmüyor Ethernet kartını. Bugün ise kartı gördü fakat internete bağlanmadı aygıt yöneticisinde böyle bir hata verdiğini gördüm. Anakartım sıfır daha bir seneyi doldurmadı anlamıyorum niye böyle oluyor. Windows 10 dahi yükledim yine aynısını yaptı.

@Recep Baltaş hocam:temenni:

Güncelleme:
Anakart servis sürecinden geçti. LAN çipi değiştirilmiş ve BIOS güncellenmiş fakat hala aynı sorun var. Bilgisayarım 1 gün geçtikten sonra tekrar ilk açılışta bağlanmıyor. Bilgisayarı kapatıp açtığımda anakartın üzerindeki LAN portunda ışık yanıyor. Sizce sorun nerede bunu servis bile çözememiş ise?

@Recep Baltaş hocam bir bakar mısınız sizce neden oluyor bu sorun?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-02-01 180321.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-01 180321.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 35
  • Ekran görüntüsü 2026-02-06 220437.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-06 220437.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 46
  • Ekran görüntüsü 2026-02-06 220448.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-06 220448.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Realtec Gaming sürücüsünü siz mi bulup kurdunuz yoksa otomatik mi kuruldu? Windows ayarlarından hızlı başlatma ayarını kapatıp dener misiniz?
  • Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri yolunu izleyin.
  • Sol taraftaki "Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin" bağlantısına tıklayın.
  • Üstteki "Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir" yazısına tıklayın.
  • Alttaki "Hızlı başlatmayı aç (önerilen)" seçeneğindeki tiki kaldırın ve değişiklikleri kaydedin.

Son düzenleme:
Mevcut BIOS sürümü ne? Bir de hiç clear CMOS yapmayı denedin mi? Bana anakart sorunlu gibi geldi.

BIOS ver. 3840
Clear CMOS yaptım hatta pili çıkartıp ve pinleri değdirerek. ASUS'la iletişime geçtim şimdilik bekliyorum hocam. Muhtemelen anakartım fabrika çıkışlı olarak sorunlu ama 9 ay sonra bu hatayı vermesi garip.

Realtec gaming sürücüsünü siz mi bulup kurdunuz yoksa otomatik mi kuruldu? Windows ayarlarından hızlı başlatma ayarını kapatıp dener misiniz?
  • Denetim Masası > donanım ve ses > güç seçenekleri yolunu izleyin.
  • Sol taraftaki "güç düğmelerinin yapacaklarını seçin" bağlantısına tıklayın.
  • Üstteki "şu anda kullanılmayan ayarları değiştir" yazısına tıklayın.
  • Alttaki "hızlı başlatmayı aç (önerilen)" seçeneğindeki tiki kaldırın ve değişiklikleri kaydedin.

Hem otomatik kurulan sürücüde hem de kendi kurduğum sürücüde aynı hatayı veriyor. Dediğiniz yöntemleri deneyeceğim ama bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Yine de teşekkür ederim.