Merhaba arkadaşlar. Daha önce satın aldığım Sapphire RX 9070XT Nitro+ ekran kartında aşırı fazla coil whine sesi vardı. İade ederek sorundan kurtuldum. Dünde ASUS Prime RX 9070 XT ekran kartı aldım. Yine aynı coil whine sesi var. Bunu iade etmeden bir çözümü var mıdır, Yoksa şans işi mi? Sadece coil whine sesi oyunlarda oluyor. Heaven benchmark gibi test programlarında olmuyor mesela. Oyunlarda ekranımın yenileme hızına sabitliyorum, yine coil whine sesi alıyorum şiddetli bir şekilde. NVIDIA GPU kaliteli modelleri kullansam yine bu coil whine sesi ihtimali var mıdır? Yorumlarınızı bekliyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?dursunduruyor
Becerikli
Coil Whine'ın PSU'dan gelmediğine emin misin?
Coil Whine sesinin olduğuna, eğer varsa GPU'dan geldiğine emin misin?
*Kusura bakma net çekmiyor. Refresh atınca birinciyi de yazmış.
Coil Whine sesinin olduğuna, eğer varsa GPU'dan geldiğine emin misin?
*Kusura bakma net çekmiyor. Refresh atınca birinciyi de yazmış.
25457
Uzman
Ekran kartından geldiğine eminsen FPS daha düşüğe sabitlediğin zaman sesi biraz azalır. Bende de var rahatsız etmiyor beni.Merhaba arkadaşlar. Daha önce satın aldığım Sapphire RX 9070XT Nitro+ ekran kartında aşırı fazla coil whine sesi vardı. İade ederek sorundan kurtuldum. Dünde ASUS Prime RX 9070 XT ekran kartı aldım. Yine aynı coil whine sesi var. Bunu iade etmeden bir çözümü var mıdır, Yoksa şans işi mi? Sadece coil whine sesi oyunlarda oluyor. Heaven benchmark gibi test programlarında olmuyor mesela. Oyunlarda ekranımın yenileme hızına sabitliyorum, yine coil whine sesi alıyorum şiddetli bir şekilde. NVIDIA GPU kaliteli modelleri kullansam yine bu coil whine sesi ihtimali var mıdır? Yorumlarınızı bekliyorum.
duality2
Uzman
Tamamen şans fakat üst modellerde daha az denk geldiği söyleniyordu ama watt değerlerinin yükselmesiyle onlarda da çok yaygınlaştı. Hikayeli oyunları yenileme hızınıza değil de hz/2 veya hz/4 şeklinde bölerek kullanmayı deneyin 60Hz 'nin altına düşmeden. Ben de 7800XT 'de coilwhine yaşıyorum ama genelde 85fps 'e kilitleyerek çözüyorum çoğu oyunda. Daha da olmazsa FSR açıyorum o da etki ediyor.
Evga 'ya buradan respect atalım, başka hiçbir marka garanti kapsamına almıyordu.
Evga 'ya buradan respect atalım, başka hiçbir marka garanti kapsamına almıyordu.
heart like a grave
Yetkin
Sesi tarif etme şansın veya kısa videoya alma şansın varsa iyi olur. Süpürge sesi gibi mi yoksa şunun gibi mi?
25457
Uzman
Sesi atabilir misin peki? Coil Whine'ın çözümü yok şans işi.PSU dan gelmiyor eminim.Farkli ekran kartları ile denedim aynı PSU ile herhangi bir coil whine sesi yoktu.
Benim ekran kartımda da var. FPS sabitlemek, bayağı azaltıyor bu sesi. 4070 Super kullanıyorum bende. AMD ve NVIDIA olması pek fark etmiyor, ikisinde de olabiliyor. Şans işi açık konuşmak gerekirse.
dursunduruyor
Becerikli
İstatistiki olarak sıradaki karttan da ses gelmesi öncekilerden bağımsız. Sana tavsiyem bir sefer daha ister aynı ister farklı marka 9070XT alıp denemenPSU dan gelmiyor eminim.Farkli ekran kartları ile denedim aynı PSU ile herhangi bir coil whine sesi yoktu.
Güçlü bir ekran kartına gecme sebebim hikayeli oyunlarda güzel fpsler almak.Sinirlama yaprsam bı anlamı kalmıyor l.Ekran kartından geldiğine eminsen FPS daha düşüğe sabitlediğin zaman sesi biraz azalır. Bende de var rahatsız etmiyor beni.