ÇağrıTR

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar. Daha önce satın aldığım Sapphire RX 9070XT Nitro+ ekran kartında aşırı fazla coil whine sesi vardı. İade ederek sorundan kurtuldum. Dünde ASUS Prime RX 9070 XT ekran kartı aldım. Yine aynı coil whine sesi var. Bunu iade etmeden bir çözümü var mıdır, Yoksa şans işi mi? Sadece coil whine sesi oyunlarda oluyor. Heaven benchmark gibi test programlarında olmuyor mesela. Oyunlarda ekranımın yenileme hızına sabitliyorum, yine coil whine sesi alıyorum şiddetli bir şekilde. NVIDIA GPU kaliteli modelleri kullansam yine bu coil whine sesi ihtimali var mıdır? Yorumlarınızı bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar. Daha önce satın aldığım Sapphire RX 9070XT Nitro+ ekran kartında aşırı fazla coil whine sesi vardı. İade ederek sorundan kurtuldum. Dünde ASUS Prime RX 9070 XT ekran kartı aldım. Yine aynı coil whine sesi var. Bunu iade etmeden bir çözümü var mıdır, Yoksa şans işi mi? Sadece coil whine sesi oyunlarda oluyor. Heaven benchmark gibi test programlarında olmuyor mesela. Oyunlarda ekranımın yenileme hızına sabitliyorum, yine coil whine sesi alıyorum şiddetli bir şekilde. NVIDIA GPU kaliteli modelleri kullansam yine bu coil whine sesi ihtimali var mıdır? Yorumlarınızı bekliyorum.
Ekran kartından geldiğine eminsen FPS daha düşüğe sabitlediğin zaman sesi biraz azalır. Bende de var rahatsız etmiyor beni.

Tamamen şans fakat üst modellerde daha az denk geldiği söyleniyordu ama watt değerlerinin yükselmesiyle onlarda da çok yaygınlaştı. Hikayeli oyunları yenileme hızınıza değil de hz/2 veya hz/4 şeklinde bölerek kullanmayı deneyin 60Hz 'nin altına düşmeden. Ben de 7800XT 'de coilwhine yaşıyorum ama genelde 85fps 'e kilitleyerek çözüyorum çoğu oyunda. Daha da olmazsa FSR açıyorum o da etki ediyor.

Evga 'ya buradan respect atalım, başka hiçbir marka garanti kapsamına almıyordu.