saudae.exe

Uzman
Merhaba,

Aralarında 4K var, hangisini alsam? Kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim.

ASUS öncelikle ilgimi çekti. Hem boyu biraz daha küçük hem de güçlü satıcı, TR'den almış 1.5 yıldan fazla garantisi var cihazın. Steam Deck ise fiyatından dolayı ilgimi çekti.

Kararsız kaldım, ne yapabilirim? İki cihazın da inceleme videosunu izledim ama yine de karar veremedim, sizce hangisi?

Son düzenleyen: Moderatör:
4000TL fiyat farkını vereceksen Steam Deck Oled'de alabilirsin. Ally Extreme ve Steam Deck arasından Ben Steam Deck Oled seçerdim açıkcası.

Hocam Steam Deck LCD 14bin TL OLED verasiyonu 22bin TL.
Fiyatları artmış geçen baktığımda 18-19 civarına vardı gayet temiz cihazlar. O zaman şöyle diyebilirim. Daha çok fazla güç gerektirmeyen oyunlar oynayacaksan Steam Deck. Güç gereksin diyosan Ally Extreme daha güçlü ama şunu unutma bu cihazlar hala AAA oyunları çok daha rahat oynatabilecek cihazlar değiller hem şarj hem güç bakımından. İndie tarzda oyunlar ve emülatörler için kullanacaksan da Steam Deck daha uzun şarj ömrüne sahip.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyatları artmış geçen baktığımda 18-19 civarına vardı gayet temiz cihazlar. O zaman şöyle diyebilirim. Daha çok fazla güç gerektirmeyen oyunlar oynayacaksan Steam Deck. Güç gereksin diyosan Ally Extreme daha güçlü ama şunu unutma bu cihazlar hala AAA oyunları çok daha rahat oynatabilecek cihazlar değiller hem şarj hem güç bakımından. İndie tarzda oyunlar ve emülatörler için kullanacaksan da Steam Deck daha uzun şarj ömrüne sahip.
Tamamdır hocam .
Alırken nelere dikkat etmeliyim?
Birde bu ürünü alsam sorun yaratırmı?

Fiyatları artmış geçen baktığımda 18-19 civarına vardı gayet temiz cihazlar. O zaman şöyle diyebilirim. Daha çok fazla güç gerektirmeyen oyunlar oynayacaksan Steam Deck. Güç gereksin diyorsan ally Extreme daha güçlü ama şunu unutma bu cihazlar hala AAA oyunları çok daha rahat oynatabilecek cihazlar değiller hem şarj hem güç bakımından. İndie tarzda oyunlar ve emülatörler için kullanacaksan da Steam Deck daha uzun şarj ömrüne sahip.

Şu an anlık olarak 2 TB ROG Ally extreme kullanıyorum ve performans modda Last of Us 2 medium grafiklerde 50 Turbo modda ise 70 FPS alıyorum. Ayrıca oyun açısından Windows olduğundan çok daha geniş bir kataloğu sahip.

Emülatörlere Switch gibi cihazların emülasyonu için gelince şarjı asla daha iyi değil hemen hemen aynılar ama gameboy tarzı oyunlarda bu doğru. Ayrıca Zelda Steam Deck de şarj kablosu takılı olmadan aşırı zorlarken ROG Ally orta mod performansta (15w) bile çok rahat Zelda tarzı oyunları oynatıyor.

Ayrıca ekranda ROG Ally hem 1080p hem de 120 Hz ve hoparlör performansıda piyasada şu an en iyisi olabilir.