Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 13 Haziran 2024
- Makaleler
- 23
Yapacagim. Fakat tasinabilir monitor alacagim. Sence 60 Hz yeterli olur mu? ROG Ally AAA oyunlari zaten 40-50 FPS aciyor.Monitöre bağlıyorsun full desktop oluyor, neyi mantıklı değil anlamadım. Steam Deck günlük kullanımda hiç de sıcak çalışmıyor. Gayet keyifli bir ofis makinesine dönüşebiliyor. Bence kesinlikle yapın.
Bence olabilir sen bunu ihtiyaç gidermek amaçlı yapacağım diyorsun sonuçta.
Ama bana sorarsan kesin bir monitör al ne kadar büyük o kadar iyi bence.
Ama bana sorarsan kesin bir monitör al ne kadar büyük o kadar iyi bence.
erdym
Üstün
Monitöre bağlıyorsun Full desktop oluyor, neyi mantıklı değil anlamadım. Steam Deck günlük kullanımda hiç de sıcak çalışmıyor. Gayet keyifli bir ofis makinesine dönüşebiliyor. Bence kesinlikle yapın.
Steam Deck'i bilemem ama ROG Ally 2023 kasa cayır cayır oluyor.
Yapılacaksa bile tam anlamıyla uzun süreli hele ki oyun kullanımı hiç beklenmemeli. cihaz Throttle'dan kafayı yemeye başlar.
mr.esat
Üstün
Şarj sabitken adaptörden çekiyorsa asla ve asla cayır cayırlık bir durum yok deckte.Steam Deck'i bilemem ama ROG Ally 2023 kasa cayır cayır oluyor.
Yapılacaksa bile tam anlamıyla uzun süreli hele ki oyun kullanımı hiç beklenmemeli. cihaz Throttle'dan kafayı yemeye başlar.
Z1 işlemciler çıtır modifiyeli Ryzen U işlemciler.
Deck'in özel işlemcisi konsol işlemcisi ve düşük TDP'lerde çok verimli çalışıyor. Üzerine Steam OS Steam Deck'e özel bir OS olduğu için Power Management'i kaliteli olabilir.
Ki, Linux Windows farkı da olabilir. Boşta sandığınız Rog Ally belki yükte olabilir. Throttlestop ile Windows kullanımında ısınmanın önüne geçilebilir belki.
erdym
Üstün
Şarj sabitken adaptörden çekiyorsa asla ve asla cayır cayırlık bir durum yok deckte.
Z1 işlemciler çıtır modifiyeli Ryzen'u işlemciler.
Deck'in özel işlemcisi konsol işlemcisi ve düşük TDP'lerde çok verimli çalışıyor. Üzerine Steam OS Steam Deck'e özel bir OS olduğu için Power Management'i kaliteli olabilir.
Ki, Linux Windows farkı da olabilir. Boşta sandığınız ROG Ally belki yükte olabilir. ThrottleStop ile Windows kullanımında ısınmanın önüne geçilebilir belki.
Steam Deck'e göre inanılmaz bir güç farkı var ve termal tasarımı o kadar berbat ki SD kart bozuyor
mr.esat
Üstün
Steam Deck'in 5W-10W civarlarında verdiği verimliliği güncel Z1 Extreme veremiyor demek ki. Ondandır 15W falan zaten Deck'in çipinin güç sınırı. Z1 Extreme sanırım oraları geçiyor ama olay güçten çok çok farklı.Steam Deck'e göre inanılmaz bir güç farkı var ve termal tasarımı o kadar berbat ki SD kart bozuyor. Zaten dediğim gibi Deck'i bilmiyorum fakat Z1 hele ki Extreme versiyonu ThrottleStop ile bile kesemezsin çünkü bu sefer onu yaptığında da cihaz Nintendo Switch gibi bir şeye sınırlar. Steam Deck'in en büyük artısı gamescope olayı zaten.
Deck gerçekten olağanüstü verimliliğe sahip.
Bu videoda 8 Wat sınırında falan 2'ye katlıyor şakasız. Düşük watt'larda Deck'in özel APU'su mükemmel bir iş çıkarıyor. Ve evet, Rog Ally'ı dediğin gibi kısıtlarsak harbi güçsüz bir şeye dönüşecek. Ama yine de gündelik kullanım için kafi sayılabilir sanki ya.
Ki bu LCD deck için geçerli. OLED 1 nm daha düşük bir transistör mesafesine sahip.. O zaten peak seviye.
Üzerine Linux farkı var.
Üzeine SteamOS'ün mükemmel scheuduler'i var.
Steam Deck gerçekten çok çok verimli bir X86 makinesi. Helal olsun vallahi.
Ben SteamOS masaüsüt modunda kullanırken çok ağır şeyler yapmadım. VS Code, distrobox terminal, firefox falan açıktı. Muhtemelen 5-6 Watt'ı falan geçmiyordu makine ondan dolayı ısınmıyordu.
erdym
Üstün
Steam Deck'in 5W-10W civarlarında verdiği verimliliği güncel Z1 Extreme veremiyor demek ki. Ondandır 15W falan zaten Deck'in çipinin güç sınırı. Z1 Extreme sanırım oraları geçiyor ama olay güçten çok çok farklı.
Deck gerçekten olağanüstü verimliliğe sahip.
Bu videoda 8 wat sınırında falan 2'ye katlıyor şakasız. Düşük watt'larda Deck'in özel APU'su mükemmel bir iş çıkarıyor. Ve evet, ROG Ally'ı dediğin gibi kısıtlarsak harbi güçsüz bir şeye dönüşecek. Ama yine de gündelik kullanım için kafi sayılabilir sanki ya.
Ki bu LCD deck için geçerli. OLED 1 nm daha düşük bir transistör mesafesine sahip. O zaten peak seviye.
Üzerine Linux farkı var.
Üzeine SteamOS'ün mükemmel Scheuduler'i var.
Steam Deck gerçekten çok çok verimli bir X86 makinesi. Helal olsun vallahi.
Ben SteamOS masaüsüt modunda kullanırken çok ağır şeyler yapmadım. VS Code, distrobox terminal, Firefox falan açıktı. Muhtemelen 5-6 Watt'ı falan geçmiyordu makine ondan dolayı ısınmıyordu.
Ferrari'ye tüp taktırma değimi gibi bir şey aslında durum