Merhaba, amperin sürekli dengesiz olduğu gerekçesiyle farklı kablolarla Astral 5090'ı test ettim. Merak ettiğim şu: Ekran kartı üstündeki soketin tak çıkart ömrü bulunuyor mu kablolar gibi? 30 kere söküp takmışımdır farklı kablolarla test edeceğim diye. Zarar verme ihtimalim var mı bu süreçte?
Detaylar
Kim cevapladı?SHERLOCKED
Üstün
Aslında var deniyor ama hiç böyle güç soketini kıranı görmedim. Söküp takarken soketi de parmağınızla desteklerseniz daha sağlıklı bir iş yapabilirsiniz.
Molex Minifit'in 75-100 arası bir ömrü var. Ama Nvidia'nın internal testlerinde 30'dan sonra hasarlanmaya başlayabiliyor diye bir bilgi vardı, sanırım Zotac'tandı kaynak.
1 amper kadar fark oluşuyor diğer pinlere göre. Ben kabloyu yenilemeye karar verdim onu sipariş ettim yeni fakat dah önceki yaptığım testlerin karta zarar verip vermediği konusunda endişelerim var.Soketten çok yanlış bilmiyorsam sokete takılan konektörün ömrü var. Bende birkaç tak çıkart sonrası düzelmişti, umarım düzelmiştir.
Bu arada ne kadar bir dengesizlik var?
Dosya Ekleri
Pisagor
Becerikli
Görsel açıdan zarar görmüş bir şey yok.1 amper kadar fark oluşuyor diğer pinlere göre. Ben kabloyu yenilemeye karar verdim onu sipariş ettim yeni fakat dah önceki yaptığım testlerin karta zarar verip vermediği konusunda endişelerim var.
Bende de 1.5A kadar bir sdapma oluyordu, birkaç deneme sonrasında 0.8Aya düşürdüm. Sistemin sağlığı açısından 1 pin 9.2 amperin üstüne çıkmıyorsa (ki aslında speclere göre 9.5a) bu bir sıkıntı olmaması lazım. Şahsen undervolt ile 8.5anın üstünde çekmeyecek hale getirdim benim kartı. Tabii ki için rahat değilse yewni kablo dene ama belirli bir farkı bir noktada kabullenmek gerekebilir. Çok bakındım bende amper değerlerine ama genelde 1a kadar fark var genelde. =.5a ve daha düşük fark olan çok az kablo örneği gördüm.
Bende Pin 3 hep yüksek kalıyor, sende de öyle mi?Görsel açıdan zarar görmüş bir şey yok.
Bende de 1.5A kadar bir sdapma oluyordu, birkaç deneme sonrasında 0.8Aya düşürdüm. Sistemin sağlığı açısından 1 pin 9.2 amperin üstüne çıkmıyorsa (ki aslında speclere göre 9.5a) bu bir sıkıntı olmaması lazım. Şahsen undervolt ile 8.5anın üstünde çekmeyecek hale getirdim benim kartı. Tabii ki için rahat değilse yewni kablo dene ama belirli bir farkı bir noktada kabullenmek gerekebilir. Çok bakındım bende amper değerlerine ama genelde 1a kadar fark var genelde. =.5a ve daha düşük fark olan çok az kablo örneği gördüm.
Pisagor
Becerikli
Bende Corsairin kendi kablo vardı. İlk taktığımda 2A kadar fark gördüm (pin5 yüksekti). Sonra kutudan çıkan adaptörle denedim ve 1.5A kadar bir fark gördüm (pin 2 yüksekti bu sefer). Sonra iki kablo arasında birkaç deneme yanılma (psu tarafındaki konnektörleri de değiştirerek test ettim) ile Corsairin kabloyu kullanarak 0.8Aya kadar düşürdüm (bu sefer pin1 yüksek).
Ama bütün bunları test ederken de en yüksek akımı çeken pin hiçbir zaman 9.2Ai furmark hariç geçmedi. Onda da anlık 9.35 gördüm en fazla. Kısa süreleri 9.2A geçmekte hatta 10Aya yaklaşmakta da sıkıntı yok aslında ama altında kaldığına emin olmak önemli bence. Ben 1 hafta kadar test ettim devamlı HWInfo açık oyun, benchmark, stress testi gibi zorlayabilecek her şeyi yaparak. Vakit harcadım evet ama şuanda kafam rahat kullanabiliyorum.
Ama bütün bunları test ederken de en yüksek akımı çeken pin hiçbir zaman 9.2Ai furmark hariç geçmedi. Onda da anlık 9.35 gördüm en fazla. Kısa süreleri 9.2A geçmekte hatta 10Aya yaklaşmakta da sıkıntı yok aslında ama altında kaldığına emin olmak önemli bence. Ben 1 hafta kadar test ettim devamlı HWInfo açık oyun, benchmark, stress testi gibi zorlayabilecek her şeyi yaparak. Vakit harcadım evet ama şuanda kafam rahat kullanabiliyorum.
Farklı bir kablo taktım şu an bu şekilde:Bende Corsairin kendi kablo vardı. İlk taktığımda 2A kadar fark gördüm (pin5 yüksekti). Sonra kutudan çıkan adaptörle denedim ve 1.5A kadar bir fark gördüm (pin 2 yüksekti bu sefer). Sonra iki kablo arasında birkaç deneme yanılma (psu tarafındaki konnektörleri de değiştirerek test ettim) ile Corsairin kabloyu kullanarak 0.8Aya kadar düşürdüm (bu sefer pin1 yüksek).