Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Enthy77

Çalışkan
Bu anakart boşa çıktığı ve iyi bir anakart olduğu için, sistemimdeki B450 yerine kullanmak istedim.

Anakartta 16 pin CPU girişi var, PSU’mda ise yalnızca 8 pin mevcut. Sistem açılmadı, ben de sorunun bundan kaynaklandığını düşündüm.

Anakarttaki 16 pin CPU beslemesini PSU’m sağlamadığı için, 8 pini 16 pine çeviren bir PSU CPU çoğaltıcı aldım. Ancak sistem yine başlamıyor. İlk olarak uzay montaj yapıp her şey yolundaysa kasaya yerleştirecektim.

Sisteme neden güç gelmiyor olabilir? Herhangi bir ışık bile yanmıyor.

Görseller ektedir.

PSU: Corsair CV650
CPU: Ryzen 5600

52D87256-AE6D-4F3D-95A6-231ABADE8924.webp
IMG_5375.webp
IMG_5376.webp
IMG_5377.webp
IMG_5378.webp

Bu anakart boşa çıktığı ve iyi bir anakart olduğu için, sistemimdeki B450 yerine kullanmak istedim.

Anakartta 16 pin CPU girişi var, PSU’mda ise yalnızca 8 pin mevcut. Sistem açılmadı, ben de sorunun bundan kaynaklandığını düşündüm.

Anakarttaki 16 pin CPU beslemesini PSU’m sağlamadığı için, 8 pini 16 pine çeviren bir PSU CPU çoğaltıcı aldım. Ancak sistem yine başlamıyor. İlk olarak uzay montaj yapıp her şey yolundaysa kasaya yerleştirecektim.

Sisteme neden güç gelmiyor olabilir? Herhangi bir ışık bile yanmıyor.

Görseller ektedir.

PSU: Corsair CV650
CPU: Ryzen 5600

Eski anakartla beraber sistemi tekrar kurup denediniz mi?
Anakarttaki CPU güç pinlerinin buna sebep olmaması lazım.

Screenshot_20251023_161031_Samsung Internet.webp
Tam oturduğundan emin misiniz?

Çözüm
CPU güç soketi takılı olmasa bile sistem start verir, CPU'nun sokette olması yeterli.

Ön panel bağlantılarını yanlış yapmış olabilirsiniz startı anakartın üzerindeki butondan verin, CPU fan soketlerini de çıkarın, kısa devre durumu olabilir, PSU anahtarını da kontrol edin dalgınlıkla kapalı kalmış olabilir.

CPU güç soketi takılı olmasa bile sistem start verir, CPU'nun sokette olması yeterli.

Ön panel bağlantılarını yanlış yapmış olabilirsiniz startı anakartın üzerindeki butondan verin, CPU fan soketlerini de çıkarın, kısa devre durumu olabilir, PSU anahtarını da kontrol edin dalgınlıkla kapalı kalmış olabilir.
Her yolu denedim, psu açık kapalı her yönden denedim. Anakart üstünden start denedim, kasadan denedim.

PSU'nun ve anakartın sağlam olduğundan emin misiniz?
Psu kesinlikle sağlım daha yeni eski anakartim (b450 den soktum çalışıyordu) Anakartta sağlam bunu bana hediye eden abimizin sistemden alındı ancak bana kargo yaptı. Kargoda bir şey oldu mu bilemem. Ancak anakart orijinal kutusuyla geldi herhangi bir çizik ezik vb yoktu.