Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Bu anakart boşa çıktığı ve iyi bir anakart olduğu için, sistemimdeki B450 yerine kullanmak istedim.
Anakartta 16 pin CPU girişi var, PSU’mda ise yalnızca 8 pin mevcut. Sistem açılmadı, ben de sorunun bundan kaynaklandığını düşündüm.
Anakarttaki 16 pin CPU beslemesini PSU’m sağlamadığı için, 8 pini 16 pine çeviren bir PSU CPU çoğaltıcı aldım. Ancak sistem yine başlamıyor. İlk olarak uzay montaj yapıp her şey yolundaysa kasaya yerleştirecektim.
Sisteme neden güç gelmiyor olabilir? Herhangi bir ışık bile yanmıyor.
Anakarttan RAM'leri de sökün, alt tarafa bağlı olan ön panel bağlantılarını da sökün, 24 pinin tam oturduğundan emin olun, fan ve CPU soketleri de takılı olmasın, PSU anahtarını kapatıp açın tekrar start verin.
Anakarttan RAM'leri de sökün, alt tarafa bağlı olan ön panel bağlantılarını da sökün, 24 pinin tam oturduğundan emin olun, fan ve CPU soketleri de takılı olmasın, PSU anahtarını kapatıp açın tekrar start verin.
Marix hocam yardımlarınız için teşekkür ederim. Maalesef çalışmadı. Eski anakartima yeniden kurdum sistemi ve çalıştı. Anakartta bir problem var sanırım. Ağustos 2022 de alınmış kart. Pahalı bir anakart olduğu için yaptırsak daha mantıklı diye düşünüyoruz. Rog anakartlarda da mı 3 yıl garanti var? Garanti bittikten sonra Asus'a tamir ettirebiliyor muyuz? Cope atmak istemiyorum açıkçası bu anakarti
Marix hocam yardımlarınız için teşekkür ederim. Maalesef çalışmadı. Eski anakartima yeniden kurdum sistemi ve çalıştı. Anakartta bir problem var sanırım. Ağustos 2022 de alınmış kart. Pahalı bir anakart olduğu için yaptırsak daha mantıklı diye düşünüyoruz. Rog anakartlarda da mı 3 yıl garanti var? Garanti bittikten sonra Asus'a tamir ettirebiliyor muyuz? Cope atmak istemiyorum açıkçası bu anakarti
@Enthy77, anakartta sorun olduğu belliydi, siz emin konuştuğunuz için şüpheye düştüm, garanti durumunu bilmiyorum maalesef, anakartı fiziksel olarak inceleyin üzerinden kopan bir parça olabilir.
@Enthy77, anakartta sorun olduğu belliydi, siz emin konuştuğunuz için şüpheye düştüm, garanti durumunu bilmiyorum maalesef, anakartı fiziksel olarak inceleyin üzerinden kopan bir parça olabilir.
Inceledim taş gibi duruyor açıkçası. Hiçbir problemi yok. İnanılmaz ağır-şık, güzel bir karttı.
PSU'dan gelecek 16 pin CPU girişi ile alakası olamaz sanırım çalışmamasının. Çünkü tek bunu deneyemedim. Kendi PSU'mda yalnızca 8 pin CPU besleme var. Bir tek çoğaltıci aldım 8 to 16 onda da bir şey değişmedi.
Yani 8 pin ile de her türlü sistem başlardı değil mi?