skywalker777

Gelişen
Merhaba. ASUS X570 kartımdan görüntü alamıyorum. Hata kodu 0D. İşin kötüsü garantisi de bitti sanırım. Ekran kartında sorun yok. RAM'lerin yerlerini değiştirdim sonuç alamadım. En güncel BIOS'u yükledim yine sonuç alamadım. Sorunun işlemcide olduğunu sanmıyorum. O değil de bu hatanın marka fark etmezsizin son çıkan anakartlarda dahi olması ve bir kısmının hiçbir şekilde açılmaması ve bu konudan pek bahsedilmemesi bana tuhaf geldi... Yeni bir anakart alma ile orta seviye bir Intel sistem toplama arasında kaldım. Intel Sistem tavsiyelerine açığım.

Merhaba. ASUS X570 kartımdan görüntü alamıyorum. Hata kodu 0D. İşin kötüsü garantisi de bitti sanırım. Ekran kartında sorun yok. RAM'lerin yerlerini değiştirdim sonuç alamadım. En güncel BIOS'u yükledim yine sonuç alamadım. Sorunun işlemcide olduğunu sanmıyorum. O değil de bu hatanın marka fark etmezsizin son çıkan anakartlarda dahi olması ve bir kısmının hiçbir şekilde açılmaması ve bu konudan pek bahsedilmemesi bana tuhaf geldi... Yeni bir anakart alma ile orta seviye bir Intel sistem toplama arasında kaldım. Intel Sistem tavsiyelerine açığım.

Kaç disk var sistemde? HDD var mı?

Yedek işlemcim var ama denemedim. Kasayı sökmeden önce denemeyi düşünüyorum. M2 var. Onu da diğer slota taktım sonra çıkardım ama bir şey değişmedi. M2, hdd ve ssd var.

Yabanci bir forumda birebir aynı sisteme sahip birkaç kişinin kesinlikle sonuç alamadığını görünce gözümden bir damla yaş geldi. Sanırım vatanın 20k lık inteline yol alıyorum...

1-2 gün sonra sistemi tekrar söküp takacağım o zaman bunları denerim. Ama ben kesinlikle anakart ile ilgili olduğunu düşünüyorum. O değil de 3770 e kaldık yine :) Farklı bir gelişme olursa yazarım...

Merhaba. ASUS X570 kartımdan görüntü alamıyorum. Hata kodu 0D. İşin kötüsü garantisi de bitti sanırım. Ekran kartında sorun yok. RAM'lerin yerlerini değiştirdim sonuç alamadım. En güncel BIOS'u yükledim yine sonuç alamadım. Sorunun işlemcide olduğunu sanmıyorum. O değil de bu hatanın marka fark etmezsizin son çıkan anakartlarda dahi olması ve bir kısmının hiçbir şekilde açılmaması ve bu konudan pek bahsedilmemesi bana tuhaf geldi... Yeni bir anakart alma ile orta seviye bir Intel sistem toplama arasında kaldım. Intel sistem tavsiyelerine açığım.

Benim Gigabyte Z790 Aorus Master anakartımda 0D kodu alıyordum ve çok can sıkıyordu. Anakartı garantiye gönderdim hiçbir sonuç alamadım.
Ben kendim biraz araştırma yaptım ve saçma bir şekilde BIOS'tan PCI bifurcation ayarını x8/x8 yapınca sistem bir daha 0D hatasına düşmedi. O zamanlar bende bir tane SSD vardı başka bir şey yoktu. O SSD'yi tüm slotlarda tek tek denedim ve yine de x8/x8 ayarlamadan sistem açılmıyordu. Ne alaka gerçekten bilmiyorum çokta anlamıyorum ama böyle yapınca benim düzelmişti.

Ama 1 sene kullanımdan sonra anakartın RGB ışıkları söndü ve bir daha yanmadı. Sistem çalışıyordu sorunsuz. Yine sinir oldum ve garantiye gönderdim sorunu çözemedikleri için iade/değişim yazısı çıkarıldı ve iade aldım.

Son düzenleme:
Benim Gigabyte Z790 Aorus Master anakartımda 0D kodu alıyordum ve çok can sıkıyordu. Anakartı garantiye gönderdim hiçbir sonuç alamadım.
Ben kendim biraz araştırma yaptım ve saçma bir şekilde BIOS'tan PCI bifurcation ayarını x8/x8 yapınca sistem bir daha 0D hatasına düşmedi. O zamanlar bende bir tane SSD vardı başka bir şey yoktu. O SSD'yi tüm slotlarda tek tek denedim ve yine de x8/x8 ayarlamadan sistem açılmıyordu. Ne alaka gerçekten bilmiyorum çokta anlamıyorum ama böyle yapınca benim düzelmişti.

Ama 1 sene kullanımdan sonra anakartın RGB ışıkları söndü ve bir daha yanmadı. Sistem çalışıyordu sorunsuz. Yine sinir oldum ve garantiye gönderdim sorunu çözemedikleri için iade/değişim yazısı çıkarıldı ve iade aldım.
PCI hattın gitmiş senin, işlemci kaynaklı olabilir.

Tüm diskleri söktüm, farklı işlemciyle denedim yine sonuç değişmedi. Bu 2. Anakartım. ilk anakartım gigabyte ın üst modeliydi. Onda da bios sorunu vardı. Hiç kullanmadan servise gönderdiğimde ücret iadesi yapmışlardı. Bu kartı da 3-4 senedir kullanıyordum. içimden 3. Defa anakart değiştirmek gelmiyor. Şu an bütçem çok kısıtlı tavsiyelere açığım.