Heutros

Gelişen

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Şimdiye kadar denediklerim:
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 3 ay önce Amazon üzerinden ASUS ROG Strix G615LR-S5213 model dizüstü bilgisayarı satın aldım. Cihaz genel olarak gayet güçlü ve performanslı olsa da son birkaç haftadır Kernel-Power 41 (63) hatasıyla boğuşuyorum.

Sorun genellikle oyun oynarken veya sistem yüksek yük altındayken ortaya çıkıyor. Cihazın ekranı bir anda donuyor, ardından cihaz tamamen kapanıp kendini yeniden başlatıyor. Mavi ekran bazen geliyor, bazen hiç gelmiyor. Olay Görüntüleyici’nde tek kayıt şu şekilde:
Olay Kimliği: 41
Kaynak: Kernel-Power
Görev Kategorisi: (63)

Şimdiye kadar denediklerim:

• Tüm Windows 11 güncellemelerini yükledim.
  • BIOS, Intel, Nvidia, Realtek dahil tüm sürücüleri güncelledim (MyASUS + Armoury Crate + manuel kontrol).
  • XMP/EXPO profillerini hem açık hem kapalı şekilde test ettim.
  • Farklı güç planlarını denedim.
  • Sıcaklık değerlerini kontrol ettim; işlemci maksimum 85–90°C civarına çıkıyor, GPU ise 75°C'yi dereceyi geçmedi.
  • Olay Görüntüleyici dışındaki loglarda herhangi bir sürücü hatası görünmüyor.

Sanırım sonunda direkt ürünü iade edeceğim, ama içten içe hâlâ bu sorunu bir şekilde çözmekten yanayım.

Gerçekten cihazın performansını deneyimlemek isterdim, özellikle bu kadar güçlü bir donanımda böyle bir kararsızlık yaşamak üzücü.
Garantisi olan bir cihazı neden üreticisine göndermiyorsunuz?

Garantisi olan bir cihazı neden garantisine göndermiyorsunuz?
Dürüst olayım, son zamanlarda ASUS servislerinden alınan hizmetin pek de iç açıcı olmadığına dair hem gözlemlerim hem de internette karşılaştığım başlıklar sonucu, cihazı servise göndermek yerine doğrudan Amazon’a iade etmeyi düşünüyorum.

Çok eski bir ASUS kullanıcısı olmama rağmen, bu sefer yolumun servise düşmesi beni biraz tedirgin etti. Bu nedenle, hem zaman kaybı yaşamamak hem de sorunun çözülmemesi riskini almamak adına iade yolunu tercih etmeyi daha mantıklı buluyorum.

Bugün DDU ile ekran kartına ait tüm sürücüleri tamamen kaldırıp sıfırdan yeniden kurulum yaptım, ancak maalesef sonuç değişmedi.
Açıkçası özellikle Battlefield 6 gibi yoğun sistem kullanan bir oyunda bu hatayı yaşamak insanın gerçekten canını sıkıyor.

Bu arada, rehberde anlatıldığı şekilde minidump dosyamı oluşturdum.
İncelemek isteyenler için bağlantıyı aşağıya bırakıyorum:

577 denediniz mi? 581.X sürümü BF6 ilgili problemler raporlanmıştı en son hocam. Minidump dosyasını bir tanesini inceledim.
Bir kaç tavsiye vereceğim.
CMD'yi yönetici olarak çalıştırın 'sfc /scannow' komutu ardından, 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' komutu girin.
Bitince yeniden başlatın.
RAM kaynaklı olabilir, Memtest86 yapın.
BIOS güncel değilse güncelleyin.
Şanslıysan sürücü olabilir, 581.X denemeyin. 577 deneyin.
Bunların yaptığın halde hata alıyorsan anakart ilgili probleminiz olabilir. Garantisi var ise yollayın.

Dürüst olayım, son zamanlarda ASUS servislerinden alınan hizmetin pek de iç açıcı olmadığına dair hem gözlemlerim hem de internette karşılaştığım başlıklar sonucu, cihazı servise göndermek yerine doğrudan Amazon’a iade etmeyi düşünüyorum.

Çok eski bir ASUS kullanıcısı olmama rağmen, bu sefer yolumun servise düşmesi beni biraz tedirgin etti. Bu nedenle, hem zaman kaybı yaşamamak hem de sorunun çözülmemesi riskini almamak adına iade yolunu tercih etmeyi daha mantıklı buluyorum.
İade edip de yerine satın alacağınız cihazda sorun yaşamayacağınızın da bir garantisi yok. Hazır garantiye gönderip de ya adaptör ya da farklı bir değişiklik ile sorunu çözebilecek iken karar sizin tabii.

Son düzenleme:
577 denediniz mi? 581.X sürümü BF6 ilgili problemler raporlanmıştı en son hocam. Minidump dosyasını bir tanesini inceledim.
Bir kaç tavsiye vereceğim.
CMD'yi yönetici olarak çalıştırın 'sfc /scannow' komutu ardından, 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' komutu girin.
Bitince yeniden başlatın.
RAM kaynaklı olabilir, Memtest86 yapın.
BIOS güncel değilse güncelleyin.
Şanslıysan sürücü olabilir, 581.X denemeyin. 577 deneyin.
Bunların yaptığın halde hata alıyorsan anakart ilgili probleminiz olabilir. Garantisi var ise yollayın.
577’yi deneyeceğim.

Bu zamana kadar ‘sfc /scannow’ ve ‘DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth’ komutlarını birer gün arayla, toplamda ikişer kez çalıştırdım. Ayrıca BIOS sürümünü geçen gün MyASUS aracılığıyla güncelledim.

RAM testlerini hem Windows bellek tanılama aracı hem de MyASUS testleriyle yaptım; bu açıdan herhangi bir sorun olmadığını teyit ettim.

577’yi deneyeceğim.

Bu zamana kadar ‘sfc /scannow’ ve ‘DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth’ komutlarını birer gün arayla, toplamda ikişer kez çalıştırdım. Ayrıca BIOS sürümünü geçen gün MyASUS aracılığıyla güncelledim.

RAM testlerini hem Windows bellek tanılama aracı hem de MyASUS testleriyle yaptım; bu açıdan herhangi bir sorun olmadığını teyit ettim.
Sürücü sorunuzu çözme ihtimali düşük gibi, donanımsal arızanız var. Garantiye yollayın.

Sürücü sorunuzu çözme ihtimali düşük gibi, donanımsal arızanız var. Garantiye yollayın.
577 sürümünü kurduktan sonra bir el boyunca sorunsuz şekilde oynayabildim.
Şimdilik umut verici görünüyor ama bu gece boyunca sistemi biraz daha zorlayıp test etmeyi planlıyorum.
Bakalım hata tekrar karşımıza çıkacak mı, hep birlikte göreceğiz.

577 sürümünü kurduktan sonra bir el boyunca sorunsuz şekilde oynayabildim.
Şimdilik umut verici görünüyor ama bu gece boyunca sistemi biraz daha zorlayıp test etmeyi planlıyorum.
Bakalım hata tekrar karşımıza çıkacak mı, hep birlikte göreceğiz.
Zorlayın hocam, bolca BF6 oynayın. Uzun süre test edin bir anda patlama ihtimali var.