barcaxsto

Uzman
Yer
Türkiye
Selamlar, başlıkta belirttiğim gibi arkadaşım Asus ROG G700 almayı düşünüyordu. Ancak ben ona bu fiyatta kıyasla daha uyguna ve aynı özelliklerde bir masaüstü sistem toplayabileceğimizi söyledim ve 182.000 TL'ye satılan ASUS ROG G700 yerine 125.613 TL'ye mal olacak bir sistem oluşturduk. Aşağıda sistemin detayları mevcut. Sizin de bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Eklemek veya çıkarmak istediğiniz parçalarla ilgili önerilerinizi duymaktan memnuniyet duyarım. Şimdiden teşekkürler.
Son olarak RTX 5090 ile ekran kartını değiştirirsek tam olarak 184.721 TL'ye tekabül ediyor, yani ASUS ROG G700'ün satış fiyatına denk geliyor. Sşağıdaki ekran kartı güzel midir? INNO3D güzel bir marka ancak 5090 segmentinde bir ekran kartında nasıl performans veriyor bilmiyorum:

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle neden Intel? İş için mi kullanılacak?

Ben AMD alalım dedim. Bizzat kendim Ryzen 9 9900X ve RTX 5080 kullanıyorum. Ancak bu arkadaşım ağırlıklı işlemcinin kullanılacağı senaryolarda iş yapacak. VFX, 3D Modelleme ve Video editleme. Yani ağırlıklı iş için kullanacak. Ultra 9 285K'nın iş performansı çok iyi diye biliyorum. O konuda üzüleceğini sanmam.

9950X düşünülebilir.

Önerilerim.

SSD.

PSU.

Soğutucu.

Soğutucu kasa uyumluluğu önemli.

Son düzenleme:
9950X düşünülebilir.

Önerilerim.

SSD.

PSU.

Soğutucu.

Soğutucu kasa uyumluluğu önemli.
Peki benim attığım sistem nasıl sizce? Bir anomalilik var mı?

5090 seçilirse o PSU yetersiz kalır, F/P değil şu an, soğutucu biraz sorunlu bir model, SSD'de F/P değil, o yüzden bunları önerdim, Intel tarafında anakart kalitelerini bilmiyorum maalesef, AMD olsa o konuda da yardımcı olurdum.

RAM kötü, SSD daha iyileri var, soğutucu kötü, ekran kartı ve psu gereksiz pahalı.

RAM kötü, SSD daha iyileri var, soğutucu kötü, ekran kartı ve psu gereksiz pahalı.
Ekran kartı ve PSU'da çok ucuza kaçmak istemedim Gainward vardı daha ucuz ancak Galax'ın bu modeli F/P olarak bence 10/10. PSU ve RAM benim kullandığımla aynı SSD'nin daha iyileri var ancak PCI Express 5.0 bir SSD olsun istedim ileriye dönük bir sistem olması adına ancak yine bi' gözden geçirebiliriz. Bu arada Enermax markası güzel mi? Çok vakıf değilim bu markanın ürünlerine.

Soğutucu konusunda önerilerinize açığım muhtemelen kasanın üst tarafına takacağımız için 240mm bir sıvı soğutma yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Daha iyi ve kaliteli bir öneriniz var mı?
5090 seçilirse o PSU yetersiz kalır
Evet hocam 1000watt almamız gerekebilir ama muhtemelen 5090 almayacağız 5080 işine yarar.

Ekran kartı ve PSU'da çok ucuza kaçmak istemedim Gainward vardı daha ucuz ancak Galax'ın bu modeli F/P olarak bence 10/10. PSU ve RAM benim kullandığımla aynı SSD'nin daha iyileri var ancak PCI Express 5.0 bir SSD olsun istedim ileriye dönük bir sistem olması adına ancak yine bi' gözden geçirebiliriz. Bu arada Enermax markası güzel mi? Çok vakıf değilim bu markanın ürünlerine.

Soğutucu konusunda önerilerinize açığım muhtemelen kasanın üst tarafına takacağımız için 240mm bir sıvı soğutma yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Daha iyi ve kaliteli bir öneriniz var mı?

Evet hocam 1000WATT almamız gerekebilir ama muhtemelen 5090 almayacağız 5080 işine yarar.

Galax F/P falan değil. Çok daha ucuza Gainward varken Galax alınmaz. Attığınız PSU da F/P değil. Enermax alınır asıl F/P olan enermax PSU.