Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkant22

Becerikli
Ustalarım, böyle bir sorunum var. Laptopun ekranını masada oynatınca renk siyahlaşıp karıncalanıyor, hani korku filmlerindeki TV karıncalanması gibi. Reset atınca geri geliyor. Daha önce böyle bir sorun yoktu, düşme, vurma vesaire de yaşanmadı. Acaba nerede temassızlık olabilir? Bilgisayarcıya götürdüğümde ne gibi şeylerle karşılaşabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı cihazı kullanıyoruz, bir panel sorunu olabilir. Ekran kartında bile problem olabilir. Bilgisayarcı yerine kendi servisine göndermeni tavsiye ederim.

Yani laptopun garantisi şu an yok, bi sorun da yoktu. Masayı silmek için laptopu havaya kaldırdım ve olanlar oldu. Harici bi' monitöre baglamıştım ekran gittiginde, orada calıştı. Oyun testi de yaptım, bi' sorun yok ama laptop panelinde bi' temassızlık var sanırım. Durup dururken nasıl oluyor bu?

Yani laptopun garantisi şu an yok, bi sorun da yoktu. Masayı silmek için laptopu havaya kaldırdım ve olanlar oldu. Harici bi' monitöre baglamıştım ekran gittiginde, orada calıştı. Oyun testi de yaptım, bi' sorun yok ama laptop panelinde bi' temassızlık var sanırım. Durup dururken nasıl oluyor bu?
Temizlemek için kaldırırken neresinden tutup kaldırdın? Daha fazla detay vermelisin.

Temizlemek için kaldırırken neresinden tutup kaldırdın? Daha fazla detay vermelisin.
Galiba ekrandan tutup kaldırmış. Açılıp kapanan menteşe ekran kablolarından birini ezmiş olabilir dusuk ihtimal veya başka bir sey olmuş GPU aşırı ısınma ya da PC'nin darbe alması durumunda da başına bir şey gelmiş olabilir.

Ekrandan tutmadım, normal olarak kaldırdım. PC yerinden kıpırdatılmadı, düşürülmedi, darbe almadı fiziksel bi' sorun yaşanmadı. Ben harici bi' cevap almak isterim şahsen. Ayrıca ağır yükte 80 dereceye bile cıkmıyor neredeyse laptop. 3 aydır bi' sorun yoktu, şu an oldu yani. Ben bunu anlayamadım.

Ekrandan tutmadım, normal olarak kaldırdım. PC yerinden kıpırdatılmadı, düşürülmedi, darbe almadı fiziksel bi' sorun yaşanmadı. Ben harici bi' cevap almak isterim şahsen. Ayrıca ağır yükte 80 dereceye bile cıkmıyor neredeyse laptop. 3 aydır bi' sorun yoktu, şu an oldu yani. Ben bunu anlayamadım.
Hocam o zaman yazılımsal bir sorun olabilir DDU ile ekran kartını silip tekrar kurun. Ama inanın ki laptoplar sandığımızdan daha hassas cihazlar. Acı bir tecrübe ile yaşadım, 1 aydır cihazım yok. Harici olarak Windows guncellemelerine bakin ya da NVIDIA App belki siz fark etmeden bi' güncelleme almıştır, eski sürüme dönün.

Aynı bilgisayara sahibim bu sorun bende de oluyordu panel değiştirerek sorunu çözdüm.

Aynı bilgisayara sahibim bu sorun bende de oluyordu panel değiştirerek sorunu çözdüm.
Ne kadara mal oldu peki hocam? 5 gün once falan ekran kartı güncellemesini yapmıştım yani laptopu kaydırıyorsunuz masada böyle bi' hayal edin az sağa çekersin ya oyle yapınca ekran gidiyor, havaya kaldırıp taşıyınca gitmiyor. Ters falan da çevirdim yani yine gitmedi şimdi saçma sapan şeyler yani çözemiyorum. Benim şu an panele mi odaklanmam lazım? Cunku başka monitöre bagladım ekran gidince bile onda gitmiyor, ekran kartında sorun yok sanırım.