Başta mantıksal bir hata fark ettin mi cidden yoksa en başından Claude'a "Bu yazıda mantıksal hata var mı?" diye prompt mu attın?

Çünkü genel argümanı anlayan birisi bu mesajı yazmaz:
Claude'a prompt atmadan önce fark ettim, yazıda yazdım zaten. İlk paragrafı okuyabilirsin. Geri kalanı Claude.

Tanrı, tanımı gereği yaratılmamış olmalıdır. Bunu ben söylemiyorum, okuyanlar için pek çok söyleyen mevcut.

Kavramın mantığı yaratılmayı kaldırmaz ve tanrısını kendileri yaratanlardır bu düzenin sebebi.

İnsanı bilmek, Tanrı'ya ihtiyacı doğurur.

Tanrı, tanımı gereği yaratılmamış olmalıdır. Bunu ben söylemiyorum, okuyanlar için pek çok söyleyen mevcut.

Kavramın mantığı yaratılmayı kaldırmaz ve tanrısını kendileri yaratanlardır bu düzenin sebebi.

İnsanı bilmek, Tanrı'ya ihtiyacı doğurur.
Tam olarak hocam...

Aslında konu başlığına takılmayın pek. Ben Lacan'ın (ki hard seküler :D ) eril cinsiyet mantık formülasyonu üzerinden bir tanrı temellendirmesi yaptım. Başlık clickbait bir tık 😁

Tam olarak hocam...

Aslında konu başlığına takılmayın pek. Ben Lacan'ın (ki hard seküler :D ) eril cinsiyet mantık formülasyonu üzerinden bir tanrı temellendirmesi yaptım. Başlık clickbait bir tık 😁

Lacan'dan hiç haberim yok. Not edildi ve imkan ölçüsünde bakarız da şu hoşmuş;

Benim de dağılmamak için varlığımı sabitleyecek böyle bir dikişe ihtiyacım var. Bunun için kümenin bir sınırla kapatılması gerekir.

Buna benzer bir muhabbet geçen bir şarkıda dönmüştü;

"Bilgi ölümcül bir dosttur
Eğer kimse kural koymazsa"

Bir adet bütünü belirleyen lazım ki onun çapı da ɓütünün içindeki elemanların ulaşabileceği zaten. Ya da her insan, gücünün yettiği çapta tanrı.

Son düzenleme:
Aaa! Lacan dilbilim ile psikanalizi birleştiren oldukça radikal biri. Ve hani Freud, Jung, Adler psikolojinin bir boyutunu açıklıyor ya. Lacan ile siz her şeyi ama her şeyi açıklarsınız. Lacancı lens ile bakmayı bilirsek, birinin söylem ediminin arkasındaki gizil arzu, amaçları anlayabiliriz. Bu forumda bunu yapıyorum bazen. :D
Bu kitaba bakın -kesinlikle:

"Bilgi ölümcül bir dosttur
Eğer kimse kural koymazsa"
Oha! Çok iyi!

Bende bu var ya :D
İki farklı şeye iletişim kurdurabiliyorum. Substack'imde Lacan ile günlük hayata baktığım, edebiyata, oyuna baktığım yazılarım var.