Amorphous 1

Çalışkan
Merhaba, 3 hafta önce cihazımı aşırı ısınma nedeniyle henüz 6 ayını doldurmadan servise gönderdim. (Boşta 90-95 derece sıcaklıklardan bahsediyorum.) ASUS KVK servisi tarafından onarımının mümkün olmadığı gerekçesiyle değişim iade raporu tarafıma gönderildi.

Cihazı Trendyol üzerinden GPN Teknoloji mağazasından aldığım için GPN Teknoloji'ye rapor ve faturayı mail olarak bildirdim; fakat bana 3 gün sonunda cihazın aynısının stoklarda ve ithalatçı stoklarında bulunmadığını, bu nedenle ücret iadesi teklif ettiklerini ilettiler. Ücret iadesini reddettiğimi ve tüketici kanunu gereğince ayıpsız misliyle değiştirilmesini talep ettiğimi iletmeme rağmen, tekrardan stoklarında olmadığını ve benzer bir cihaz da bulunmadığını gerekçe göstererek rapor süresi içinde kendilerine raporu gönderdiğim takdirde ücret iadesi konusunda yardım olabileceklerini beyan etmekteler ve kesinlikle başka bir çözüm yolu uygulamıyorlar.

Halihazırda bilgisayarı 6 ay evvel 107.000 TL fiyat ödeyerek aldım ve cihazın şu an muadilleri 150.000-170.000 TL fiyatları aralığında. Ne yapacağımı bilmiyorum ve desteğinizi rica ediyorum.

Merhaba,

Size teklif ettikleri ücret iadesini kabul etmek zorunda değilsiniz. Üründe meydana gelen ayıp sizden kaynaklı değilse seçimlik haklarınızı kullanmakta ısrarcı olabilirsiniz. Zaten 6 ayını da doldurmamış, o ayıp ürün teslim alındığından beri var kabul edilecek aslında.

Dilerseniz THH'ye başvurabilirsiniz.

Ayıplı mal halinde seçimlik haklar hakkında detaylı bilgi için:

Merhaba,

Size teklif ettikleri ücret iadesini kabul etmek zorunda değilsiniz. Üründe meydana gelen ayıp sizden kaynaklı değilse seçimlik haklarınızı kullanmakta ısrarcı olabilirsiniz. Zaten 6 ayını da doldurmamış, o ayıp ürün teslim alındığından beri var kabul edilecek aslında.

Dilerseniz THH'ye başvurabilirsiniz.

Ayıplı mal halinde seçimlik haklar hakkında detaylı bilgi için:

İlginiz için teşekkür ederim. Ürün alındığından beri aynı durumdaydı ve benden kaynaklı bir arıza değil; fakat GPN Teknoloji berbat bir firma olduğu için gönderdiğim maile dahi 3-4 gün sonra dönüş sağlıyorlar. Buna ek olarak aynı mailleri ASUS Türkiye ve siteden sorguladığımda cihazın ithalatçısı olan İndex Bilgisayar'a da gönderdim. Ancak ASUS Türkiye sorun hakkında kendilerinin yardımcı olamayacağını beyan etti, İndex Bilgisayar henüz dönüş yapmadı ve bahsettiğim gibi GPN Teknoloji de 2 defa değişim için uygun cihaz olmadığını söyleyerek ücret iadesi konusunda ısrar ediyor.

İlginiz için teşekkür ederim. Ürün alındığından beri aynı durumdaydı ve benden kaynaklı bir arıza değil; fakat GPN Teknoloji berbat bir firma olduğu için gönderdiğim maile dahi 3-4 gün sonra dönüş sağlıyorlar. Buna ek olarak aynı mailleri ASUS Türkiye ve siteden sorguladığımda cihazın ithalatçısı olan İndex Bilgisayar'a da gönderdim. Ancak ASUS Türkiye sorun hakkında kendilerinin yardımcı olamayacağını beyan etti, İndex Bilgisayar henüz dönüş yapmadı ve bahsettiğim gibi GPN Teknoloji de 2 defa değişim için uygun cihaz olmadığını söyleyerek ücret iadesi konusunda ısrar ediyor.
Aynı ürün veya misli ile değişim halinde bu ürünlerin de güncel fiyatları sizin satın alım tarihindeki fiyatlarından fazla olduğu için zarar etme düşüncesi ile hareket ediyorlar. Herkes kendi kârını/zararını düşünüyor maalesef.

Yine de haklarınız baki. Anlaşarak çözemediğiniz durumda motivasyonunuz da varsa THH'ye başvurabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Aynı ürün veya misli ile değişim halinde bu ürünlerin de güncel fiyatları sizin satın alım tarihindeki fiyatlarından fazla olduğu için zarar etme düşüncesi ile hareket ediyorlar. Herkes kendi kârını/zararını düşünüyor maalesef.

Yine de haklarınız baki. Anlaşarak çözemediğiniz durumda motivasyonunuz da varsa THH'ye başvurabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Peki, sizlerin fikrine danışmak isterim. THH süreci ne kadar sürecektir? Ve THH sürecinin sonunda lehime karar verileceğini biliyorum; ancak karar verildiğinde yine aynı iadede sorar döngüsünü yaşar mıyım? Ve sizce nasıl bir başvuruyu esas almalıyım? Ayrıca GPN Teknoloji ve ASUS Türkiye'ye birer mail daha ulaştırdım. Doa raporu çıkalı ise neredeyse 12 gün oldu. İlginize teşekkürler.