Radiofloyd

Çalışkan
ASUS ROG STRIX G16 G615JMR-S5048 Intel i7-14650HX 16 GB 512 GB 8 GB RTX 5060 modelli laptopu bugün kargodan teslim aldım. BIOS'ta bile touchpad çalışmıyordu, bir fare takıp Windows kurup bütün sürücüleri de kurduktan sonra hala çalışmadığını fark ettim. BIOS güncellemesi, sürücü sil yükle her şeyi denedim ama sonuç hala bu: Windows'un verdiği hata kodu ise 10.

R1vDYBa.webp

Ne önerirsiniz? Çözüm yoksa sizce iade mi, servis yolu mu seçmeliyim?

Son düzenleme:
İlginç. Peki mouse takınca bir değişiklik oluyor mu?
Hayır, mouse ayarlarında dediğiniz gibi bir ayar var onu kapadım ama değişiklik olmadı. Gemini "Sürücüyü Güncelleştir > Bilgisayarımdaki sürücülere göz at > Listeden seçmeme izin ver" yolunu önerdi. 4 farklı driver ile denedim ünlem işareti gitti ama touchpad çalışmadı yine. Yani muhtemelen touchpad chipsetinde bir arıza var diyor gemini'da.

Hayır, mouse ayarlarında dediğiniz gibi bir ayar var onu kapadım ama değişiklik olmadı. Gemini "Sürücüyü Güncelleştir > Bilgisayarımdaki sürücülere göz at > Listeden seçmeme izin ver" yolunu önerdi. 4 farklı driver ile denedim ünlem işareti gitti ama touchpad çalışmadı yine. Yani muhtemelen touchpad chipsetinde bir arıza var diyor gemini'da.
Tekrar BIOS'ta çalışıp çalışmadığını bi' kontrol edebilir misiniz?

Çalışmadı maalesef. Ben Windows iso'sunu rufus ile düzenleyerek yazmıştım USB'ye, acaba ondan ötürü böyle saçmalamış olabilir mi Windows. Etkinleştirmeyi de github'dan random bi repo üzerinden yapmıştım.
Yok, onunla alakası olmaz. Zaten Rufus üzerinden yazdırmanız lazım normalinde de. Sizden son bir iki şey isteyeceğim, sonrasında sorunun donanımsal olduğunun kanısına biraz daha yaklaşabiliriz.

MyASUS vardı sizde. MyASUS'ta Cihaz Ayarları kısmına gelin. Giriş Aygıtı Ayarları kısmının altında Dokunmatik Yüzey Ayarları olur. Dokunmatik Yüzey'in yanında Kilitli veya Kilidi Aç gibi bir şey var mı? Mesela bu şekilde:

1777915237165.webp

Yok, onunla alakası olmaz. Zaten Rufus üzerinden yazdırmanız lazım normalinde de. Sizden son bir iki şey isteyeceğim, sonrasında sorunun donanımsal olduğunun kanısına biraz daha yaklaşabiliriz.

MyASUS vardı sizde. MyASUS'ta Cihaz Ayarları kısmına gelin. Giriş Aygıtı Ayarları kısmının altında Dokunmatik Yüzey Ayarları olur. Dokunmatik Yüzey'in yanında Kilitli veya Kilidi Aç gibi bir şey var mı? Mesela bu şekilde:

Eki Görüntüle 246261
Bu menüde Giriş Aygıtı Ayarları sekmesi yok maalesef.
Ekran görüntüsü 2026-05-04 191724.webp yok maalesef.

Temiz bir format atın, öyle bakalım bir de. İşe yaramazsa son olarak Ubuntu kurabilirseniz Ubuntu'da test edin bir de. Çalışmazsa sanırım bir touchpad arızası veya şerit kablo arızası olabilir.
İndirip deneyeceğim teşekkürler, bu arada bahsetmeyi unuttum BIOS 2 kere güncellendi myasus uygulamasından. Son sürümü 317 idi.