oğulbey

Üyecik
Yaz aylarının da gelmesiyle çoğunlukla oyun oynarken, nadiren de olsa sistem boştayken fanlardan biri (muhtemelen sıvı soğutucunun fanı, tam emin değilim) yaklaşık 5-6 saniye boyunca aniden maksimum devire çıkıyor, ardından tekrar normal hızına dönüyor. Bu süre içinde oldukça yüksek bir gürültü oluşuyor ve rahatsız oluyorum. Son zamanlarda özellikle FC 26 oynarken bu durum neredeyse her 10 saniyede bir tekrarlıyor. Önceden dakikada bir veya daha uzun aralıklarla oluyordu ama bu ara iyice sıklaştı. İşin ilginç yanı, şu işlemci 50-60 derece civarındayken bile oluyor bu. Mesela FC 26 oynarken işlemci 55-60 derece arasında olmasına rağmen oluyor bu ama RDR2, The Last of Us veya Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda işlemcim 60-70 derece olmasına rağmen FC 26'daki kadar sık meydana gelmiyor; yine oluyor ama daha nadir. Ayrıca bilgisayarı ilk açtığımda da ilk 5-10 saniye boyunca fan aynı şekilde yüksek devirde çalışıyor, ardından normale dönüyor. Bunun nedeni ne olabilir ve nasıl durdurabilirim, yardımcı olabilirseniz sevinirim. İşlemcim R7 7800X3D, sıvı soğutma ise ASUS ROG STRIX LC III LCD 360 mm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rica ederim ne demek, büyük ihtimal vardır ama ürün ASUS yazılım MSI olunca bende bilemiyorum. Umarım vardır, ben az önce denedim ses yok denecek kadar düştü ve sıcaklıklar aynı derecelerde.

Eki Görüntüle 262868

3 kademe kıstım, yükselme ve düşme hızını bayağı azaldı ses.
maalesef fan ile ilgili başka ayar bulamadım neyse artık bios ayarına göz atacağım