14419

Uzman
ASUS ROG STRIX Scar 16 2023.

Oyunu açık bırakıp yemek yemeye gittim, döndüğümde böyle bir sıkıntıyla karşılaştım. Bu arada, otomatik olarak 30 dakikada kapanıyor ekran. Arkada silüet şeklinde görüntü kaldı ve bazen yanıp sönüyor falan. Bilgisayarı yeniden başlattım geçmedi kapatıp açtım geçmedi. Arkadaşım ekranımın yandığını söyledi. Öyle olsa yanıp sönmezdi herhalde. Yeni ekranlar yanıyor mu bilmiyorum. Mini LED teknolojiydi sanırım. Büyük ihtimalle ekran kartıyla ilgili olduğunu düşünüyorum ama öyle olsa yeniden başlatınca görüntünün değişmezi gerekmez miydi? Hala Helldivers 2'deki aynı görüntüde yani silüet.

Bir de GeForce Experience'dan NVIDIA App'e geçtiğimden beri saçma sapan görüntü hatalarıyla karşılaşıyorum hatta bu olaylar ondan sonra başladı. Geri dönmeyi deneyeyim mi yoksa başka bir şeyle mi ilgili acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
OLED yanığına benzetemedim ben, hem panel de OLED değil. Yanıp sönme çok belirgin gözüküyor, OLED yanığı öyle bir şey değil. Videodaki yanıp sönme kendi gözünüzle gördüğünüz kadar var mı? HDR belki sebep olmuş olabilir, onu kapatabilirsin. O'nun haricinde donanımsal gibi gözüküyor. Yazılımsal olarak böyle bir hata alman pek mümkün değil gibi.

OLED yanığına benzetemedim ben, hem panel de OLED değil. Yanıp sönme çok belirgin gözüküyor, OLED yanığı öyle bir şey değil. Videodaki yanıp sönme kendi gözünüzle gördüğünüz kadar var mı? HDR belki sebep olmuş olabilir, onu kapatabilirsin. O'nun haricinde donanımsal gibi gözüküyor. Yazılımsal olarak böyle bir hata alman pek mümkün değil gibi.

HDR kapatınca da oluyor açınca daha belli oluyor. Kamerada benim gördüğüm kadar belirgin değil çok net gözüküyordu. Zamanla geçti sebebini merak ediyorum. Üstelik ekranım LCD ekran teknik olarak sadece aydınlatma adacıklardan oluşuyor mini LED.