Gaming.Gen.TR ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM monitörün kutusu hasarlı geldi

kuthael

Uzman
Merhaba,

Gaming.Gen.TR üzerinden satın aldığım ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM monitörün kutusu hasarlı şekilde elime ulaştı. Hasar küçük olsa da, 50.000 TL gibi yüksek bir ödeme yapmışken böyle bir durumla karşılaşmak oldukça sinir bozucu.

Bir yandan iade etmeyi düşünüyorum, bir yandan da bu kadar küçük bir hasar için iade etmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Monitörün görünürde herhangi bir sorunu yok.

Monitörde bir sorun olup olmadığını kesin olarak nasıl anlayabilirim? Hangi testleri yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ölü piksel ve ghosting testi yap, monitörde sorun yoksa iadeye değmez bence.

Ölü piksel testi yap ve siyah bir fotoğraf açıp ışık sızması var mı diye kontrol et.

Kargo geldiğinde bakıyorum, kargo paketinde hasar yoksa teslim alıyorum. Bazı kargocular, kargoyu teslim almadan, kargo paketine bile göz attırmıyor. O zaman teslim almıyorum geri götür diyorum. Riske girmeye gerek yok.

Konuya gelecek olursak, teslim almışsınız, büyük riske girmişsiniz. Umarım sorun çıkmaz. Monitörde çoğunlukla panel kırığı olur böyle durumlarda ya da kasada çatlak vs.

Sadece kutudan korkup iade edecekseniz bence internetten her alışveriş yaptığınızda korkarsınız.

Korkutmak için söylemiyorum ama 50K para internette harcamak tabii biraz zor. 50K verip ürünün kusursuz kutu dahil kusursuz beklemek müşterinin doğal bir hakkıdır monitörlerde hassas olduğuna endişelenmeniz normal. İçiniz rahat etmiyorsa ghosting ve ölü piksel testi yapın ama ben illa kutusunu saklayacağım koleksiyon gibi diyorsan hakkını ara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…