İsmail Eren
Çalışkan
Bu veriyolu paylaşımlarını BIOS'tan falan ayarlayabiliyor muyuz? Öyle bir şey duymuştum sanırım ama emin değilim.
Son düzenleyen: Moderatör:
M.2_2 ve M.2_3'e taktığın anda x8'e kısıyor hattı, ona mani olamazsın. Kıssa da kağıt üstünde bir şey olmaz, performans kaybı çok minimal. Bazen drop sorunu yaptığı oluyor belli konfigurasyonlarda. Yine de x16 kartın x16 slotta kullanılması taraftarıyım, O yüzden x8'e düşüren M.2 slotlarını boş bırak, M.2_1 ve M2_4 slotları eğer düşürmüyorsa onlara M.2 takarsın.Bu veriyolu paylaşımlarını BIOS'tan falan ayarlayabiliyor muyuz? Öyle bir şey duymuştum sanırım ama emin değilim.
M.2_2 ve M.2_3'e taktığın anda x8'e kısıyor hattı, ona mani olamazsın. Kıssa da kağıt üstünde bir şey olmaz, performans kaybı çok minimal. Bazen drop sorunu yaptığı oluyor belli konfigurasyonlarda. Yine de x16 kartın x16 slotta kullanılması taraftarıyım, O yüzden x8'e düşüren M.2 slotlarını boş bırak, M.2_1 ve M2_4 slotları eğer düşürmüyorsa onlara M.2 takarsın.
ASUS ve Gigabyte bunu sıkça yapıyor, MSI ve ASRock'ta bu durum çok yok; arka USB 4'ten falan kısıyorlar, o şekilde çözüyorlar. ASUS'ta en tepe modellerinde bile var. ASUS'un bu politikasını sevmiyorum, son kullanıcıya değer vermeyen bir firma; ama el mahkum kullanmak zorundayız ürünlerini. Overclock tarafında da 1 numara ASUS, sonrasında Gigabyte sayılır şu anda AM5 platformunda stabilite ve BIOS adına.
Hiçbir türlü değiştiremez/engel olamazsınız.Bu veriyolu paylaşımlarını BIOS'tan falan ayarlayabiliyor muyuz? Öyle bir şey duymuştum sanırım ama emin değilim.
5 yuva var hocam X870E-E'de. 1, 4 ve 5. slot temiz. Onlar kullanılabilir.O yüzden x8'e düşüren M.2 slotlarını boş bırak, M.2_1 ve M2_4 slotları eğer düşürmüyorsa onlara M.2 takarsın.