12VHPWR kablosu bu PSU'ya dahil zaten hocam ama? Yanlış anladığım bir durum var mı diye yine de sorayım.

Kablo konusunda:

Bazı kullanıcılar kablo çıkmadığını belirtmişler.

Native olarak çıkış yok güç kaynağında. Bir de 12-13K civarıymış fiyatı. O fiyata daha kaliteli modeller var.

Rog THOR'dan daha performanslı. En iyi 1000W modellerden birisi bu cidden.

Screenshot_20240521_161511.webp

İki saat şunu aradım. ROG 1200G Aura, normalde 1000G Aura'dan bile overall performansta daha kötü, 1200G ona rağmen ROG 1200P2'den daha iyi.

En iyi 1200W modellerden birisi için bkz.

Bu ikiliden birisini kapmıştım ben.

Anladım. Devasa bir fark olur mu? Teknik olarak ne değişebilir?
Teknik bakimdan ben yazana kadar Engin yazmis zaten, tek bir tane 12VHPWR kullanman gerektiginde 8-pinden donusturme kablo sorun yapmaz (ornek olarak RTX 4070 ya da 4070 Ti) ancak daha yuksek guc gereksinimli ekran kartlarinda sense pinlerinin eksikliginden oturu ya daha fazla 12VHPWR kablosu alman gerekecek ya da cogaltici kablo alman gerekecek ki bu da ek bir direnc yaratacagindan dengesizliklere sebep olabilir, bazi GPU ureticileri donusturucu ya da cogaltici kablo kullanimindan dolayi kullanici garantisini yakabiliyorlar.

Ek olarak Asus'un Turkiye sayfasinda bu kablonun da kutu icerisinden cikmadigi belirtilmis az para da gitmeyecek guc kaynagina bu kadar para vermisken bir de ek kablolara ya da cogalticilara ekstra para vermek trajikomik olurdu.

Son düzenleme:
Ek olarak Asus'un Turkiye sayfasinda bu kablonun da PSU icerisinden cikmadigi belirtilmis az para da gitmeyecek guc kaynagina bu kadar para vermisken bir de ek kablolara ya da cogalticilara ekstra para vermek trajikomik bir durum olurdu.

ASUS desteğe yazınca güya gönderiyorlarmış ama parayı geçtim, zaman kaybı.

Kafam karıştı iyice. Genelde mantıklı olanı yapmak yerine zevkime göre davranırım. Yeni PSU alma vakti gelene kadar benim süzgeçten geçmiş olur.

Teşekkürler.

@Oreki Yine de başlıktaki konu hakkında kısa da olsa bilgi verebilir misiniz?

Son düzenleme:
@Oreki Yine de başlıktaki konu hakkında kısa da olsa bilgi verebilir misiniz?

Aralarında kayda değer bir fark yok. Bu arada iki model de Seasonic Prime PX platformuna ait diye Prime PX'in performansı da ROG Thor P2 gibi sanılmasın, onun performansı daha iyi.

@Andar Han

Corsair PSU'ların neden native çıkışları olmadığına dair Corsair'ın bir bilgilendirme yazısı var. Detaylı araştırıp rehber hazırlamak istersen diye buraya bırakıyorum. Benim bilgim epey sınırlı bu konularda.

Son düzenleme:
Bu arada iki model de Seasonic Prime PX platformuna ait diye Prime PX'in performansı da ROG Thor P2 gibi sanılmasın, onun performansı daha iyi.
Enteresanmış.

@Andar Han

Corsair PSU'ların neden native çıkışları olmadığına dair Corsair'ın bir bilgilendirme yazısı var. Detaylı araştırıp rehber hazırlamak istersen diye buraya bırakıyorum.
@Andar Han Bilgilenmek isteriz.

Son düzenleme:
@Oreki yazı için teşekkürler. Mevcut portların kapasitesi zaten yetiyor. Sense0 ve Sense1 pinlerini de PSU tarafındaki her iki sokette boş pinlerin hemen üzerindeki "ground" pininden kablo çekerek sağlıyorlar (resimde kırmızı çizginin içinde kalan kısım) ASUS da P2'de yine birer ground pini üzerinden durumu kurtarıyor.

paintastic20240521_213132.webp

Bu arada resim işini telefondan hallettim, özensizlik için kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Andar Han Native kadar olmasa da gayet iş görür mü demek oluyor?
Gorur ama dedigim gibi ek ugras ve ek masraf.

Ha tabii su var kullanmak istedigin kartin guc tuketimi 300-350 W civarindadir o zaman yine ek masraf cikarmayabilir ama ileriyi dusundugumuzde bana pek de mantikli gelmiyor bu sekilde kullanmak.

Son düzenleme: