ASUS TUF B650-PLUS anakartta DRAM ışığı yanıyor, sistem açılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tadic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 172
  • Etiketler Etiketler
    dram

Tadic

Çalışkan
Topladığım bilgisayar elime 3 gün önce ulaştı. Dün saat 12’den beri hiç kullanamıyorum. DRAM turuncu ışığı yanıyor.
RAM’leri tek tek söküp taktım, ekran kartını da çıkardım ve tekrar taktım ama hala ekran sinyali yok. Mouse ve klavye çalışmıyor.
Satıcı Sinerji Bilgisayar’a yazdım, 5 saat önce cevap verdiler ama o zamandan beri yanıt alamıyorum.
Fanlar çalışıyor ama ekranda görüntü yok. BIOS pilini çıkaramadım, kırılacak gibi duruyor. Diğer her şeyi denedim ama sonuç alamadım.

Anakart: ASUS TUF GAMING B650-PLUS
İşlemci: 9800X3D
Ekran Kartı: RTX 5070 Ti

Dosya Ekleri

• 2e017fa5-90ab-4348-b36c-7a5d2b04d29d.webp
    2e017fa5-90ab-4348-b36c-7a5d2b04d29d.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 29
Daha basit yoldan ilerleyelim. Tabii bu deneme yanılmayla düşük bir ihtimal ama olabilir. Gücü kesin ve anakart 24 pin kablosunu çıkarın 1 dk kadar bekleyin ve tekrar takın sonra gücü takın ve start verin. Bu arada sistemi siz mi topladınız hazır mı?

Daha basit yoldan ilerleyelim. Tabii bu deneme yanılmayla düşük bir ihtimal ama olabilir. Gücü kesin ve anakart 24 pin kablosunu çıkarın 1 dk kadar bekleyin ve tekrar takın sonra gücü takın ve start verin. Bu arada sistemi siz mi topladınız hazır mı?
Valla o topa hiç giremem daha sıkıntı benim için sistemi Sinerjiden Kendim seçtiğim parçalarla topladım ve Montaj ve test seçeneğini seçtim öyle toplanıp geldi ve GTA 5i oynuyordum sonra kapattım Pubgyi indirmeye devam ettirdim bı anda gitti zaten

Valla o topa hiç giremem daha sıkıntı benim için sistemi Sinerjiden Kendim seçtiğim parçalarla topladım ve Montaj ve test seçeneğini seçtim öyle toplanıp geldi ve GTA 5i oynuyordum sonra kapattım Pubgyi indirmeye devam ettirdim bı anda gitti zaten
Ve ramleri cikarmadan önce Beyaz ışık yanıyordu çıkardıktan sonra turuncuya döndü

Anladım ben sistem hiç açılmıyor sanıyordum. Sistem çalışıyormuş ancak sonradan gitmiş. RAM'leri çıkardıktan sonra tam oturtamamış olabilir misiniz? Ayrıca söylediğim işlem çok basit yapabilirsiniz.

Anladım ben sistem hiç açılmıyor sanıyordum. Sistem çalışıyormuş ancak sonradan gitmiş. RAM'leri çıkardıktan sonra tam oturtamamış olabilir misiniz? Ayrıca söylediğim işlem çok basit yapabilirsiniz.
Evet çalışıyordu herşeyi rahat şekilde oynuyordum bir anda oldu zaten suan Kasa fanlari sıvı soğutma ekran kartı fanları hala çalışıyor sadece görüntü yok

Evet çalışıyordu her şeyi rahat şekilde oynuyordum bir anda oldu zaten şu an kasa fanlari sıvı soğutma ekran kartı fanları hala çalışıyor sadece görüntü yok.

Hocam ilk önce kolay yolu deneyin. Sonuç alamazsanız BIOS Update deneyin. Ramleride doğru oturttuğunuzdan emin olun. Eğer RAM'lar doğru oturtuşmuşsanız 24 pin kablosunu çıkarıp takarsanız sorun çözülebilir.

Topladığım bilgisayar elime 3 gün önce ulaştı. Dün saat 12'den beri hiç kullanamıyorum. DRAM turuncu ışığı yanıyor.
RAM'leri tek tek söküp taktım, ekran kartını da çıkardım ve tekrar taktım ama hala ekran sinyali yok. Mouse ve klavye çalışmıyor.
Satıcı Sinerji Bilgisayar'a yazdım, 5 saat önce cevap verdiler ama o zamandan beri yanıt alamıyorum.
Fanlar çalışıyor ama ekranda görüntü yok. BIOS pilini çıkaramadım, kırılacak gibi duruyor. Diğer her şeyi denedim ama sonuç alamadım.

Anakart: ASUS TUF gamıng B650-Plus
İşlemci: 9800X3D.
Ekran kartı: RTX 5070 Ti.

Tek bir RAM ile BIOS'u sıfırlayıp bilgisayarı açmayı deneyin. Daha sonra BIOS'a girip "Memory context restore" özelliğini kapatın. Bu özellik açıkken sistem geç açılabilir ve bu da sistemin hiç açılmayacağı izlenimini yaratabilir.

Bu sabah Sinerji bilgisayar Arıza kayıt bölümünden cevap verdi ve bana onu göndermelerini söylediler gerçekten bu iş çok yorucu şimdi kargoya verdim içimden birazda olsa yük kalktı
Patriot ramlerde genel bir sorun var sanırım. Özellikle sinerji tarafında. Benzer durum bende de vardı. Ramleri iade ettim. SÖZDE ramler bozukmuş. Forumlarda bu tarz başlıkta konuların temelinde genelde Patriot ramler yatıyor.

Patriot ramlerde genel bir sorun var sanırım. Özellikle sinerji tarafında. Benzer durum bende de vardı. Ramleri iade ettim. SÖZDE ramler bozukmuş. Forumlarda bu tarz başlıkta konuların temelinde genelde Patriot ramler yatıyor.
Valla böyle bir sorunla karşılaşacagimi bilseydim bir kaç bin daha verip daha iyisini alırdım başıma geleceği varmış zaten sürekli bişe olacak diyordum oda oldu 😄

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt