Mermalat

Uzman
14 Temmuz 2025’te sipariş ettiğim ve 17 Temmuz’da elime ulaşan Asus TUF Gaming A15 FA507NUR-LP006 FreeDOS laptopumda, kutuyu açtıktan sonraki 24 saat içinde Wi-Fi arızası yaşadım ve hemen değişim talebinde bulundum.

Ürünü 24 Temmuz’da satıcıya ulaştırdım, 1 gün sonra ise bana dönüş yapıldı ve "cihazda şifre olduğu için test yapılamadığı" gerekçesiyle değişim talebimin reddedildiği söylendi. Ancak ürün FreeDOS, yani işletim sistemi yüklü olmayan bir cihaz. Şifre meselesi nereden çıktı anlayamadım. Telefonda konuştuğum temsilci, cihazın kişiselleştirildiğini söyleyip konuyu telefon aktivasyonuna bağladı.

Satıcıya şifremi vermiş olmama rağmen, sonradan “cihaz kişiselleştirilmiş” bahanesiyle iade talebimi reddettiler. Wi-Fi arızasını kullanmadan fark etmem mümkün mü? Zaten test yapacaklarsa, işletim sistemini kurmak onların sorumluluğunda değil mi?

Bu durumda haklı mıyım, haksız mıyım? Haklıysam neler yapabilirim, yasal olarak hangi yolları izlemem gerekir?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-07-25 at 16.24.03.webp
    WhatsApp Image 2025-07-25 at 16.24.03.webp
    591,6 KB · Görüntüleme: 68
14 Temmuz 2025’te sipariş ettiğim ve 17 Temmuz’da elime ulaşan Asus TUF Gaming A15 FA507NUR-LP006 FreeDOS laptopumda, kutuyu açtıktan sonraki 24 saat içinde Wi-Fi arızası yaşadım ve hemen değişim talebinde bulundum.

Ürünü 24 Temmuz’da satıcıya ulaştırdım, 1 gün sonra ise bana dönüş yapıldı ve "cihazda şifre olduğu için test yapılamadığı" gerekçesiyle değişim talebimin reddedildiği söylendi. Ancak ürün FreeDOS, yani işletim sistemi yüklü olmayan bir cihaz. Şifre meselesi nereden çıktı anlayamadım. Telefonda konuştuğum temsilci, cihazın kişiselleştirildiğini söyleyip konuyu telefon aktivasyonuna bağladı.

Satıcıya şifremi vermiş olmama rağmen, sonradan “cihaz kişiselleştirilmiş” bahanesiyle iade talebimi reddettiler. Wi-Fi arızasını kullanmadan fark etmem mümkün mü? Zaten test yapacaklarsa, işletim sistemini kurmak onların sorumluluğunda değil mi?

Bu durumda haklı mıyım, haksız mıyım? Haklıysam neler yapabilirim, yasal olarak hangi yolları izlemem gerekir?
Nereden almıştın? Tabii ki haklısın.

Mesafeli yöntemle yapılan alışverişlerde, satıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaşmasından itibaren on dört gün içerisinde tüketicinin ödemiş olduğu bedeli iade etmek zorundadır. Ayrıca, tüketici cayma bildirimini yönelttiği tarihten itibaren on gün içerisinde satın aldığı malı iade etmek zorundadır.

WiFi arızası derken direkt olarak kurdunuz mesela WiFi simgesi ayarlarda ve araç çubuğunda görünmüyor gibi mi? Öyleyse piyango size de vurmuş...

WiFi arızası derken direkt olarak kurdunuz mesela WiFi simgesi ayarlarda ve araç çubuğunda görünmüyor gibi mi? Öyleyse piyango size de vurmuş...
@AdemDmr'in söylediğine göre bu modellerde tasarım hatası var mış. NVMe diskine yakın olduğu için disk ısınınca Wi-Fi kartı ısınıyor. Bu da Wi-Fi kartını aptallaştırıyor. Böyle bir olay olabilir.

Oysa iyi bir modeldi...

@AdemDmr'in söylediğine göre bu modellerde tasarım hatası var mış. NVMe diskine yakın olduğu için disk ısınınca Wi-Fi kartı ısınıyor. Bu da Wi-Fi kartını aptallaştırıyor. Böyle bir olay olabilir.

Oysa iyi bir modeldi...
Benim yaşadığım durum PC anakartındaydı ancak markadan (Asus'a ek Mediatek muhtemelen) dolayı öyle dedim. Çözüm için hem burada destek isterken hem de başka yerlerde araştırdığımda yaygın olduğunu anladım.

Nereden almıştın? Tabii ki haklısın.
Hepsiburada'dan aldım müşteri temsilcisini tekrar aradım geçen sürede ve tekrar ret yedim...
Bırakın arızalı olmasını, beğenmezseniz bile iade hakkınız var diye biliyorum. 15 gün kuralı yok muydu? Kaldı ki arıza da var.
Ben de öyle düşünüyordum, bu durum ile hangi mercilere ulaşabilirim?
Arızayı da hemen anlatayım hocam: Başta wi-fi simgesi gözükmüyordu, driver kaynaklı olarak olduğunu çözüp kablolu kurdum fakat kablolu kurduktan sonra unreal engine ve unity yükleme aşamasında 20 saniyede bir internetim kesilmeye ve dolayısıyla indirmeye zarar vermeye başladı, Windows ve MyAsus güncellemelerinden dolayıdır belki dedim ve onları güncelledim fakat devam etti. Ürün ayıplı kısacası.

Anlattıklarım
bu modellerde tasarım hatası var mış. NVMe diskine yakın olduğu için disk ısınınca Wi-Fi kartı ısınıyor. Bu da Wi-Fi kartını aptallaştırıyor. Böyle bir olay olabilir.
Hocamın bahsettikleriyle uyuşuyor, muhtemelen ısındıkça wi-fi kesiliyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Satın aldığınız ürünün arızalı olmasını kabul etmediğinizi, FreeDOS olarak satılan cihazın şifre olmadan da test edilebileceğini (kaldı ki USB ile Linux boot edip test edebilirlerdi) ve gerekiyorsa Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağınızı söyleyin.

@Şişman Adam bu 15 gün kuralı yaşıyor mu? 🥲

Satın aldığınız ürünün arızalı olmasını kabul etmediğinizi, FreeDOS olarak satılan cihazın şifre olmadan da test edilebileceğini (kaldı ki USB ile Linux boot edip test edebilirlerdi) ve gerekiyorsa Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağınızı söyleyin.
1753461488932.webp

Harbiden rezillik, bilgisayarlarla ilgili sorunlar için ayrı bir müşteri hizmetleri sınıflarına ihtiyaçları var.

Ayrıca ürün bana geri döndüğü zaman gidiş-bakım-dönüş sürecinde 14 günü doldurmuş oluyor ve iade hakkımı kaybetmiş oluyorum. Şaka bu kadar:LOL::LOL: