- Makaleler
- 1
Bu RAM'lar kötü mü? Biri bozuldu zatende yurt dışı diye garantiye veremedim. Bir de RAM ayarı nasıl yapılıyor bilmiyorum. R7 7800X3D için yeter sanırım. Bir de stokta kullanmamak ne demek? Bir de birkaç ayar daha yapmak gerekiyor sanırım aldıktan sonra X3D ayarını açmak falan lazımmış.
Corsair intikam serisi almışsınız, problem. Birkaç konu açıldı bununla alakalı, intikam serisi affetmiyor. 1x16 çalışırsa dua etmek lazım. Micron çıkacağı için EXPO açmak harici ayar yapılamıyor. Çok nadiren Hynix ya da Samsung denk gelebiliyor. DDR5 serisini takip edin forumdaki, X3D modunu açmayın. Dediğim ayarlamalar yapılması lazım.
Herkese selam,
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
- Ayhan Dönmez
- 6000 am5 ayar bellek bios ddr5 ddr5 ram ddr5 ram ayarı hynix manuel ram ram ayarı sk hynix timing
- Forum: RAM