Bunun sebebi AMD'nin açık kaynak olması mı? Yanlış hatırlamıyorsam Nvidia kapalı kaynakmış. Bu yüzden Nvidia sürücülerini Linux'ta kurmak sorunluymuş.
Yok o beceremeyenlerin bahanesi, Nvidia surucusunu Linux'a kurmak cok kolay ve genelde AMD'den daha stabil. AMD sadece daha uyumlu ve hizli.

Yok o beceremeyenlerin bahanesi, Nvidia surucusunu Linux'a kurmak cok kolay ve genelde AMD'den daha stabil. AMD sadece daha uyumlu ve hizli.
İyi de daha uyumlu olması daha stabil olduğu anlamına gelmiyor mu? Bir şey ne kadar uyumlu ise o kadar stabildir. Uyumsuz olan bir şeyin stabil olması beklenemez.

İyi de daha uyumlu olması daha stabil olduğu anlamına gelmiyor mu? Bir şey ne kadar uyumlu ise o kadar stabildir. Uyumsuz olan bir şeyin stabil olması beklenemez.
Hayir Nvidia hala experimental sayilan Wayland'e insan gucu harcamadi diye daha az stabil olmuyor Xorg'da kullandigin zaman bal gibi AMDGPU surucusunden cok daha stabil calisiyor. YaniNvidia Xorg ustunde AMDGPU'nun Wayland uzerinde calistigindan daha stabil calisiyor bu yuzden daha stabil diyoruz. Nerden biliyorsun dersen.

lspci |grep -i vga
Kod:
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation AD104M [GeForce RTX 4080 Max-Q / Mobile] (rev a1)
0a:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Raphael (rev d9)

Bu arada 570.86.16 kullaniyorum daha NVIDIA karti tek basina Wayland uzerinde denemedim durum ne bilmiyorum. Duzeldi diyorlar ama kontrol etmedim 2 gpu oldugu icin zaten sikinti yasamiyorum.

Soyle anlatayim Xorg 30+ yillik protokol NVIDIA uzun zamandir Xorg surucusnu gelistiriyor. AMDGPU surucusu 2017 yilinda basladi sanirim haliyle ikisinin olgunluk derecesini ele alirsak AMDGPU her ne kadar daha genis yazilimci destegine sahip olsa da cok daha genc bir sürücü. Stabilite konusunda AMDGPU'nun NVIDIA surucusu ile yarismasi cok kolay degil.

Son düzenleme: