w00zy

Çalışkan
Merhaba ana ekranım Samsung G6 32 inç 2K ve 240 Hz, bu ekranım DP ile bağlı hiçbir sıkıntı yok fakat 2. ekranım ASUS VG249Q3R ve bu da HDMI ile bağlı. 2. monitörümden 1080p görüntü alamıyorum ve saatlerdir çözemedim, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sorunun ne olduğunu şu şekilde çözdüm.Monitörü görüntü ayarlarından dikey (döndürülmüş yaptığımda 1080 p yapıyor normal haline yataya aldığımda 1920x1080 olarak alabiliyorum ama dikey bir şekilde kullanmak istiyorum.Var mıdır bunun bir çözümü?
Soruyu anlayamadım, biraz karışık yazmışsınız.

Şimdi görüntü ayarlarından yatay ayara aldığımda 1920x1080 çözünürlük elde edebiliyorum.Fakat görüntü ayarlarından dikey ayara aldığımda 1920x1080 çözünürlük vermiyor. Sadece yatay ayarda 1920x1080 alabiliyorum
Ekranın panel oranı ve monitörün sürücüye bildirdiği çözünürlüklerle alakalı olabilir.
Ekran kartı kontrol panelinden özel çözünürlük eklemeyi deneyin. Ekran kartı sürücüsünde özel çözünürlük ekleme seçeneği varsa buradan 1080x1920 tanımlamayı deneyebilirsin. Var mı bilmiyorum, olması gerek. Windows’un gelişmiş ekran ayarlarını kontrol etmen faydalı olur. Bazı monitörler bu çözünürlüğü "EDID" üzerinden bildirmediği için sürücüden eklesen bile kabul etmeyebilir.

Ekranın panel oranı ve monitörün sürücüye bildirdiği çözünürlüklerle alakalı olabilir.
Ekran kartı kontrol panelinden özel çözünürlük eklemeyi deneyin. Ekran kartı sürücüsünde özel çözünürlük ekleme seçeneği varsa buradan 1080x1920 tanımlamayı deneyebilirsin. Var mı bilmiyorum, olması gerek. Windows’un gelişmiş ekran ayarlarını kontrol etmen faydalı olur. Bazı monitörler bu çözünürlüğü "EDID" üzerinden bildirmediği için sürücüden eklesen bile kabul etmeyebilir.
Onu da denedim fakat malasef işe yaramadı.