Detaylar
Kim cevapladı?Vâveylâ
Başarılı
Soruyu anlayamadım, biraz karışık yazmışsınız.Sorunun ne olduğunu şu şekilde çözdüm.Monitörü görüntü ayarlarından dikey (döndürülmüş yaptığımda 1080 p yapıyor normal haline yataya aldığımda 1920x1080 olarak alabiliyorum ama dikey bir şekilde kullanmak istiyorum.Var mıdır bunun bir çözümü?
Şimdi görüntü ayarlarından yatay ayara aldığımda 1920x1080 çözünürlük elde edebiliyorum.Fakat görüntü ayarlarından dikey ayara aldığımda 1920x1080 çözünürlük vermiyor.Sadece yatay ayarda 1920x1080 alabiliyorum
Vâveylâ
Başarılı
Ekranın panel oranı ve monitörün sürücüye bildirdiği çözünürlüklerle alakalı olabilir.Şimdi görüntü ayarlarından yatay ayara aldığımda 1920x1080 çözünürlük elde edebiliyorum.Fakat görüntü ayarlarından dikey ayara aldığımda 1920x1080 çözünürlük vermiyor. Sadece yatay ayarda 1920x1080 alabiliyorum
Ekran kartı kontrol panelinden özel çözünürlük eklemeyi deneyin. Ekran kartı sürücüsünde özel çözünürlük ekleme seçeneği varsa buradan 1080x1920 tanımlamayı deneyebilirsin. Var mı bilmiyorum, olması gerek. Windows’un gelişmiş ekran ayarlarını kontrol etmen faydalı olur. Bazı monitörler bu çözünürlüğü "EDID" üzerinden bildirmediği için sürücüden eklesen bile kabul etmeyebilir.
Onu da denedim fakat malasef işe yaramadı.Ekranın panel oranı ve monitörün sürücüye bildirdiği çözünürlüklerle alakalı olabilir.
Ekran kartı kontrol panelinden özel çözünürlük eklemeyi deneyin. Ekran kartı sürücüsünde özel çözünürlük ekleme seçeneği varsa buradan 1080x1920 tanımlamayı deneyebilirsin. Var mı bilmiyorum, olması gerek. Windows’un gelişmiş ekran ayarlarını kontrol etmen faydalı olur. Bazı monitörler bu çözünürlüğü "EDID" üzerinden bildirmediği için sürücüden eklesen bile kabul etmeyebilir.
Vâveylâ
Başarılı
CRU denediniz mi?
şu ekrandaki 1920 ve 1080 leri yer değiştir.Oluşturdum dediğimde ekran gidip geliyor fakat hala 1080 olarak gözüküyor.
Ayarlanamadı diye hata alıyorum malasef.