Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
250 TL

cartel

Yetkin
Şuan bu laptopta 4GB ram var ve bu laptopu sadece 2-3 sekmede bir şeylerle uğraşmak için kullanıyorum fakat böyle kullanırken bile 3.4GB falan kullanılıyor. 250TL+ kargo ile Kingston 1600mhz 8GB DDR3L sıfır RAM buldum. Şuan da 4GB 1600mhz RAM kullanıyorum. Sizce bir uyumsuzluk sorunu çıkar mı?

Çözüm
SSD bulunuyor. Yeni laptop alacağım fakat bu laptopta iş yerinde yapmam gereken birkaç şey var. Ondan kaynaklı ek RAM takacağım. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

CPU-Z'den baktım değerler sürekli değişiyor. Görev yöneticisinde 1600MHz gösteriyor. Kaç volt uyumlu olduğuna bakmak için laptopu açabilirim. İçinde Hynix marka RAM var mış. Şu uyumlu olur mu?

Eki Görüntüle 140797

Eki Görüntüle 140798Eki Görüntüle 140798
CPU-Z'de RAM'in değerinin yarısı gözükür, 2 ile çarpacaksınız. RAM'iniz 1600 MHz.
1600 MHz RAM alacaksınız 8 GB sanırım destekliyor sisteminiz ama uyumsuzluk sorununa karşı 4 GB da alabilirsiniz, zaten o bilgisayar 4+4 = 8 GB'dan fazla RAM bir şey değiştirmez artık.
Hynix, Kingston, Samsung; bunlar iyidir RAM'de.

Aman ha notebook RAM ile masaüstü RAM'i ayrıdır. Notebook RAM diye mini RAM alacaksınız dikkat edin :hehehe: